A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

XII. KERÜLET KÁRPITOS – 12. KERÜLET KÁRPITOZÁS

12. Kerület Kárpitos XII. Kerület kárpitozás

Nyitvatartás: Hétfőtől- Péntekig 10:00-18:00

Két fő szempont van, amelyek a Csörge Bútor termékeit értékessé teszi: amit látunk és ami rejtve van. Legyen az a párnák illesztése és méretre szabása, az öltések pontos kidolgozása, gombozott háttámla mélytűzése, Ön értékelni fogja a különbséget, amit lát és amit érez. A lényeg a részletekben van. Büszkén mondhatjuk, hogy elkötelezettek vagyunk a minőségi anyagok iránt, és ebben sosem kötünk kompromisszumot, legyen szó kárptiozásról, egyedi bútor készítéséről.

A KÁRPITOS

 Akik kézműves munkát választanak maguknak, azokban tagadhatatlanul ott rejlik az alkotás öröme. Egyszerűen gondoljanak bizonyos munkafolyamatokra, például, ahogy a kárpitos kiszabja a szövetet, varrógéppel varr és arra, hogy valóban szívesen végezzük ezt a tevékenységet. Ha erre gondolnak, nem járnak messze az igazságtól, de a fent leírtakon túl van még valami megmondhatatlanul kellemes az anyagok tapintásában, a műhely hangulatában, amelynek megragadó sajátos hangja és illata van, amelyek segítenek elmélyülni a munkafolyamatokban.

És valóban jó érzés reggelente kinyitni a műhelyt és elfordítani a főkapcsoló gombját. A neonlámpák halk kattogással kelnek életre, még nem zörögnek a gépek, csak a Bartók Rádióból szól halkan a Muzsikáló Reggel, éppen Rachmaninovot játszanak. A szabászasztalon mozdulatlan fekszik a tű, az olló, tegnap még barokk anyagok akantuszlevelei közt kanyarogtak. Az ollónk éle ma bőrbe hasít, egy füles klubfotelt fogunk gyártani. Lassan megérkeznek a kollégák, lefő az első kávé. Tompa ébredésünket felváltja a munka lüktetése, és a rádió zenéjébe beleszól a kalapács staccatója. Dolgozunk!

Igazi öröm és elégedettség azonban csak az elkészült munka láttán tölti el az embert. De az út, ami például egy szép fotelmegszületéséig vezet, csak aprólékos és gondos lépésekkel járható. A bútorkárpitozás még napjainkban is kézműves munka, ezért nagyon fontos a gyakorlat és a tapasztalat, a körültekintő gondoskodás.

Egy bútor készítése rengeteg lépésből áll, beszéljünk akár javításról, gyártásról vagy csak egy egyszerű szövetcserérőlkárpitozásról. Ezeknek a lépéseknek egyike sem elhanyagolható, minden részletnek tökéletesen pontosnak kell lennie. Ha megfigyeljük az elmúlt korok ránk maradt bútorait, láthatjuk, hogy éppen úgy, magukon hordozzák az adott kor technikai fejlettségének jeleit, mint az iparos elhivatottságának nyomait arra, hogy szépet és jót készítsen.

És bár az elmúlt évszázadok során, még egy ilyen alapvetően kézműves szakma, mint a kárpitos bútor készítése is sok mindenben fejlődött, abban azonban kortól, stílustól függetlenül megegyeznek az antik bútorok mai társaikkal, hogy az anyagválasztás és az elkészítés minősége döntő fontosságú és nagyban meghatározzák a bútor kvalitását, élettartamát.

Mi abban hiszünk, hogy a bútor egy hosszú távú befektetés, ideális esetben egy életre szóló választás, amely örökség lehet egy következő generációnak. Ezért úgy gondoljuk, nem kell egyszerre három-négy vagy akár tíz bútort gyártani, hanem elég csak egyet, de azt jól, a megfelelő anyagokból és körültekintéssel kell elkészíteni.

Önnek nincs más dolga csak, hogy eldöntse, új bútort szeretne kapni, vagy megjavíttatja a régit. Nekünk mindkét esetben gondunk lesz az ön bútora. A szó eredeti és jó értelmében, mert a gond számunkra nem bajt, hanem törődést és gondoskodást jelent.