UNIDENT FOGTECHNIKAI Kft. VESZPRÉM fogászat fogtechnika Veszprém

Veszprém fogászat Veszprém fogtechnika

8200 Veszprém, Kiskőrösi u. 22.

+36 88-426-400

 

Veszprém fogászat fogtechnika – Szolgáltatásaink:

Teljeskörű fogtechnikai munkavégzés:

Műfogsorok készítése – Allergiamentes anyagokból

Fogorvosi szakellátás, felnőtt fogászat

Fogászati röntgen

Fogkő-eltávolítás

 

Veszprém fogászat Veszprém fogtechnika

Veszprém fogászat fogtechnika

 

Veszprém fogtechnika – Műfogsorok készítése

A fogsorokat a fogtechnikus hasonló formájúra és színűre tudja készíteni, mint a természetes fogak és a fogíny, ezért nagyon kicsi különbség vehető csak észre. Sőt, a jól elkészített fogsor egységessé varázsolja a mosolyt, és nem engedi, hogy beesettnek tűnjön a páciens arca.

A protézis az elvesztett vagy hiányzó fogakat pótolja. Kivehető fogsort akkor kell készítenie a fogásznak, amikor a maradék fogak száma nem elegendő ahhoz, hogy rögzített fogpótlást (hidat) viseljünk. A kivehető protézis alapját lemeznek nevezzük, ennek anyaga lehet akrilát (műanyag) vagy fém. A fogak akrilátból készülnek, és teljes egészében tükrözik a természetes fogak jellemzőit.

A teljes protézis az összes hiányzó fogat pótolja az alsó, illetve a felső fogsorban.

Amennyiben még vannak megmaradt fogak, akkor a kivehető fogpótlást részleges fogsornak hívjuk, ami kitölti a foghiányok okozta hézagokat. A részleges protézist a meglévő fogakhoz rögzíti a fogorvos kapcsokkal vagy rejtett rögzítőelemekkel. Ez esetben a maradék fogakat fel kell használni a fogsor helyben tartásához, ehhez gyakran koronát kell készíteni a megmaradt fogakra.

 

Fogászati röntgen Veszprém

Amikor a röntgensugarak átjutnak a szájon, a fogak és a csontok többet nyelnek el belőlük, mint az ínyek és a lágy részek, ezért a fogak világosabbnak látszanak a képen (röntgenfelvétel). A fogszuvasodás és a fertőzés sötétebb, mert nem nyelnek el annyi röntgensugarat.

Az, hogy Önnek milyen gyakran van fogászati röntgenfelvételre szüksége, szájegészségének egyéni állapotától függ. Ha az Ön fogai hajlamosak a szuvasodásra, a fogorvosa éves fogászati röntgenfelvétel készítését javasolhatja a gyenge pontok azonosítása, a szuvasodás továbbterjedése előtt. A gyerekek és tinédzserek esetében gyakoribb röntgenfelvétel-készítésre lehet szükség, mert fogaik és állkapcsuk még nem fejlődött ki teljesen. Ezenkívül fogásza a gyökérkezeléshez vagy foghúzásokhoz hasonló beavatkozás előtt is készíteni fog röntgenfelvételt.

 

Unident Fogászat Veszprém – fogorvosi rendelő fogtechnika Veszprém fogorvos

 

Veszprém fogászat Veszprém fogász fogorvos

Veszprém

 

Veszprém fogászat Veszprém fogtechnika