A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

TEMETKEZÉS SOLYMÁR TEMETKEZÉSI VÁLLALAT

Pilisvörösvár Temetkezés

+36 30-884-02-05Telefonhíváskezikonyvunk.hu
+36 30-982-51-13Telefonhívás
Elérhetőség, Bejelentkezés!
+36 30-533-71-68Telefonhívás (ügyelet)
+36 30-986-56-39Telefonhívás (ügyelet)
E-mail:

Honlap: szigu.hukülső
Ügyelet éjjel – nappal!
Cím:

2085 Solymár, Pilisvörösvár, Fő u. 22.Térkép megnyitása

A végtisztesség méltósága
Teljeskörű Temetkezési Szolgáltatás
„…minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól” – Ernest Hemingway
A temetés legyen egyszerű vagy bonyolult, hagyományos vagy modern, biztosítja a család és a barátok számára, hogy végső búcsút vegyenek az elhunyttól. Ez az időszak azért fontos, mert lehetőséget teremt a gyászolóknak, hogy megosszák fájdalmukat, emlékeiket és érzelmi támogatást nyújtsanak egymásnak.

Minden család más és más; nem mindenki akar ugyanolyan típusú temetést. A temetési ceremóniát befolyásolják a vallási és kulturális hagyományok, a költségek és a személyes preferenciák. Ezek a tényezők segítenek meghatározni, hogy a temetés bonyolult vagy egyszerű, állami vagy magán, egyházi vagy világi legyen. Azt is befolyásolják, hogy a koporsó nyitott vagy zárt, és hogy az elhunyt temetve, vagy hamvasztva lesz.
Akár a hagyományos temetést választja, esetleg valami innovatív megoldást részesít előnybe, (például búcsúztatás a hamvakat szórásával történik) mi garantáljuk az Ön számára a rugalmasságot és egyediséget. Széles körű választékkal állunk rendelkezésre kegyeleti kellékek területén is. Úgy véljük, minden családnak biztosítani kell a lehetőséget, hogy elképzeléseiknek megfelelően adhassák meg eltávozott szerettük végtisztességének méltóságát.

Pilisvörösvár temetkezés

1. Haláleseti tennivalók
ELHALÁLOZÁS ESETÉN MIT TEGYÜNK?
Haláleset – tennivalók: Lakáson történő haláleset esetén nappal a házi orvost, éjszaka az orvosi ügyeletet kell értesíteni. Az orvos a helyszínen megállapítja a halál bekövetkeztét, majd a szükséges adatok felvételével kiállítja a halottvizsgálati bizonyítványt és engedélyezi az elhunyt elszállítását. A szállítás megrendelése érdekében hívja az Önhöz legközelebb eső temetkezési irodánk ügyeleti telefonszámát!
Kórházi elhalálozás esetén a halottvizsgálati bizonyítványt a kórházi felvételi iroda adja ki a hozzátartozóknak, vagy a megbízott temetkezési vállalkozónak. Keresse fel az Önhöz legközelebb eső temetkezési irodánkat a megbízás megadása érdekében! Megbízás esetén beszerezzük a szükséges dokumentumokat, és a kellékválasztást követően elvégezzük teljes körű temetkezési szolgáltatásunkat.
Intézményekben, munkahelyen, közterületen, közúti járművön, ha elhalálozást észlel, jelentse a rendőrségnek, és hívja a mentőket.
Külföldön történő elhalálozás esetén az elhunyt szállításáról és temetéséről itthon is intézkedhet. A szállítás megrendelése érdekében hívja az Önhöz legközelebb eső temetkezési irodánk ügyeleti telefonszámát!
A temetés megrendeléséhez szükséges okmányok, amelyeket megbízása alapján beszerzünk:
Halott vizsgálati bizonyítvány, melyet a háziorvos, az orvosi ügyelet vagy kórház állít ki.
Az elhunyt személyi igazolványa, lakcímkártyája, születési anyakönyvi kivonata.
Ha az elhunyt nőtlen vagy hajadon: népességnyilvántartási igazolás.
Ha az elhunyt házas: házassági anyakönyvi kivonat.
Ha az elhunyt elvált: jogerős bontóperi ítélet vagy záradékolt házassági anyakönyvi kivonat.
Ha az elhunyt özvegy: a volt házastárs halotti anyakönyvi kivonata.
Hamvasztásnál: hamvasztási engedély a lakhely szerinti ÁNTSZ-től.
Rendőrségi intézkedés esetén: az eljáró hatóság temetési és hamvasztási engedélye.
Ha meglévő sírhely van: rátemetésnél meglévő sírhely pontos adatai, az ÁNTSZ sírnyitási és rátemetési engedélye.
Felkészült, szakképzett munkatársainkkal állunk rendelkezésére. Forduljon hozzánk bizalommal, bízza ránk az ügyintézés terhét!

Pilisvörösvár temetkezési iroda
A hamvasztás egy ősi rituális hagyomány Ázsiában, s ez a szokás lényegében évezredek óta változatlan (gondoljunk például Indiára,) formában maradt fenn. Európában, többek között az ókori görögöknél és a rómaiaknál is szokás volt az halottak elhamvasztása: ez a szertartás a legnemesebb és leghíresebb embereknek volt fenntartva.

A kereszténység és később az iszlám vallás elterjedése szüntette meg ezt a gyakorlatot, s a katolikus egyház csak 1774-ben oldotta fel a tilalmat.
Ma a hamvasztást a több százmillió ember a választja szerte a világon, s egyre népszerűbb temetkezési forma hazánkban is. Magyarországon a hamvasztás, mint temetkezési forma mindössze pár évtizedes múltra tekint vissza.