A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

Székesfehérvári Mosógép szerelő Székesfehérvár mosógép javítása

Jurtsuk Attila

Tevékenységi kör

  • Hűtőgép, Mosógép, és Mosogatógép javítását és beszerelését vállalom.
  • Rövid határidőn belül a helyszínen is.

Székesfehérvári Mosógép szerelő Székesfehérvár mosógép javítása

Mosás közben leállt a mosógép, és semmire nem reagál?

Kap áramot a mosógép de nem indul a kiválasztott program?

A szomszéd is hallja a készülék hangját, amikor beindul a centrifugálás?

A program indítását követően villognak a kis lámpák a kezelő felületen?

Ismeretlen jelzés látható a kijelzőn, és nem tudja mit tegyen?

A nagymértékben lerakódott vízkő a mosógép meghibásodását okozhatja. Ezért írok néhány olyan hasznos tippet, amivel megelőzhetjük a túlzott vízkőlerakódást. Valamint a mosógép tisztításával, és tisztán tartásával kapcsolatban is tudok pár jó tanácsot, ami jól jöhet annak, aki találkozott már az üstszáj gumin megjelenő feketepenésszel, vagy a mosógépből áradó, csatorna szagra emlékeztető bűzzel. A vízkő a vízből kiváló ásványi anyag, ami főként sókból áll. A kiválás intenzitása a hőmérséklet emelkedésével növekszik, ezért a mosógép fűtőteste az első, amin vastag lerakódás alakul ki.

Székesfehérvár mosógép szerelő

Az ideális az lenne, ha a mosás lágy vízben történne, amiből kivontuk, vagy lekötöttük a vízkőnek nevezett anyagot. Ezt alapvetően két módszerrel tudjuk elérni. Az egyik megoldás, a vízvezetékbe épített vízlágyító rendszer, ami költséges ugyan, de hatékony. A másik, ha valamilyen adalékot teszünk minden mosáshoz, ami leköti a vízkövet. Ezekből talán a legismertebb a Calgon, vagy a mosószóda. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy használ-e ilyet vagy nem, de én, mint mosógép szerelő azt mondom, hogy a vízkő nem tesz jót sem a mosógépnek, sem a benne mosott ruháknak.

A fűtőtestről még annyit, hogy ha semmit nem használ az ember a mosószeren, és az öblítőn kívül, akkor is legalább hat-nyolc, de akár tíz év is eltelhet, mire fűtőtestet kell cserélni a vízkő okozta meghibásodás miatt. Esetleg néha át lehet mosni a gépet ecettel főzőprogramon, de szerintem egy évben maximum egyszer-kétszer tegyük csak ezt, mert a sav sem barátja a mosógépnek, hiszen azt lúgos vízre tervezték, nem pedig savasra. Az ecet pedig sav, ami az általában nem saválló gumi alkatrészeket teszi tönkre, ha túl gyakran, vagy túl töményen alkalmazzuk.

https://www.kezikonyvunk.hu/mos%c3%b3g%c3%a9p-jav%c3%adt%c3%a1s-sz%c3%a9kesfeh%c3%a9rv%c3%a1r-mos%c3%b3g%c3%a9p-szerel%c5%91/