Székesfehérvár rövidáru Székesfehérvár rövidárubolt

Székesfehérvár patent rövidáru és fehérnemű bolt

Székesfehérvár, Liszt Ferenc u. 5.

+36 22-327-921

Facebook: Patent Rövidáru

 

Nyitva tartás:

H – Cs: 8.30 – 17.30

P: 8.30 – 17.00

Szo: 8.30 – 12.00

 

Termékeink:

Olasz és lengyel harisnyák nagy választékban

Női és férfi fehérneműk

Kreatív kellékek, fonalak és rövidáru

Folyamatosan bővülő választék!

Székesfehérvár rövidáru

 

Régi üzlet új köntösben!

 

Székesfehérvár rövidáru Székesfehérvár rövidárubolt

 

Táskavarrás házilag (forrás: Hello Textil rövidáru blog)

Szatyrot, táskát, neszeszert varrni kb. bármiből lehet. Sima pamutvászon, dekorvászon, újrahasznosított farmer, cordura, gyöngyvászon, bútorszövet, szinte minden használható. Ha csak háztartási varrógéped van, akkor nagyon sok réteg farmerrel, vagy bőrrel nem biztos, hogy boldogul a motor, de például nagyon sokféle mintás vízálló anyagból válogathatsz, kombinálhatod őket egyszínű gyöngyvászonnal, és igazán profi táskát tudsz belőlük alkotni.

Ami fontos, hogy ha különböző vastagságú anyagokat használunk, akkor valahogy össze kell őket hozni, erre a legjobb találmány a vetex. Különböző vastagságú, különböző keménységű, merevségű vetexek léteznek, ezekkel praktikus előre bevasalni a választott anyagainkat, hogy a kiszabott darabjaink hasonló vastagságúak legyenek, mielőtt összevarrjuk őket.

1. Minden külső anyag darabot kiszabok a választott anyagokból, szükség szerint vetexszel bevasalom őket, átvezetem a szabásmintáról az összes szükséges jelölést. (oldal közepe, heveder beillesztési pont, szegecsek helye, stb.) Minden hevedert, cipzárat méretre vágok, minden szereléket kiszámolok, nehogy menet közben derüljön ki, hogy pont egy karabinerrel kevesebb van otthon…

2. Minden bélésanyagot kiszabok, meghatározom, hol lesznek belső zsebek, a zsebeket készre varrom, és rávarrom a megfelelő bélés oldalra.

3. A külső táskalapokat összeállítom, ekkor kell felvarrni általában a majdani heveder illesztő darabokat, és bevarrni a külső zsebeket, felvarrni a díszítő elemeket, mert később már nem fogunk hozzáférni…

4. Összeállítás: Előbb készre varrom a külső részt, és a bélést is, aztán “egymásba csúsztatva” összevarrom a kettőt , vagy cipzáras záródású táskáknál gyakori, hogy a táska fedlapot összevarrom a hozzátartozó bélés lappal – közbeállítva a cippet, majd a táska hátlapot a másik “fél” béléssel, és a cipp másik oldalával, és az egészet egyszerre varrom körbe. Ilyenkor a bélésen hagyunk egy arasznyi részt összevarratlanul, és azon keresztül fordítjuk ki az egész táskát. Utána a kis nyílást kézzel vagy géppel bevarrjuk.

 

Székesfehérvár rövidáru Székesfehérvár rövidárubolt

Székesfehérvár