A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

Székesfehérvár fülészet – Albaton Hallásközpont

Székesfehérvár fülészet

8000 Székesfehérvár, Távirda u. 5.

Telefonszám tárcsázása +36 80-208-188

Honlap: Victofon – Albaton Fülészet

Honlap: Victofon.hu

 

Ingyenes lakossági hallásszűrés fülészetünkön!

 

Szolgáltatásaink:

– Ingyenes hallásvizsgálat

– Hallókészülék próbahordás

– Hallókészülék beállítás

– Beszédértés vizsgálat

– Egyéni uszodai füldugók

– Hallásjavító eszközök gyártói háttérrel

– Elemek, tartozékok, tisztító és telefonálást segítő eszközök

 

Főorvosunk: Dr. Móricz István fülész, fül-orr-gégész

Rendelés: kedd és csütörtök 16-18 óráig

Telefonszám tárcsázása +36 70-459-46-51

 

Székesfehérvár fül orr gégészet fülészet

 

A hallás folyamata

Valamennyi hangzásbeli (akusztikus) jel, amely kívülről éri el a fület – legyen az egy autó motorzaja, vagy egy beszélgetőtárs hangja – rezgésével mozgásba hozza a levegőt, amely e hangjelzések szállítóeszköze. A fülkagyló a hallójárat felé tereli a hangokat, melyek megrezegtetik a dobhártyát. A hangok egy része a hallójárat faláról visszaverődik, ép dobhártya esetén a hangok nagyobb része a középfül felé irányul. A dobhártya rezgését a hallócsontocskák továbbítják a csigáig. A csigában találhatóak a rendkívül érzékeny szőrsejtek és innen az idegi ingerületek (impulzusok) a hallóidegeken keresztül érik el az agyat. A belső fülben található érzékeny szőrsejtek az itt keletkező ingert a hallóideg pályákon továbbítják az agykéreg felé, ahol a hallott beszéd értelmezése történik.

 

Amennyiben nem foglalkozunk fokozatosan romló hallásunkkal, a fülnek és az agynak kevés lesz az inger. Ezáltal a hallósejtjeink „ellustulnak” és ez visszafordíthatatlan állapotot idézhet elő.

 

Hallásvizsgálat

Hallásvizsgálat alatt a részletes hallás és beszédértés vizsgálatot értjük, melyet objektív hallásvizsgálatokkal is kiegészíthetünk. A vizsgálat erre a célra kialakított hangszigetelt csendes kamrában/fülkében történik. A csendes kamrában végzett hallásvizsgálat és a hozzá kapcsolódó középfül vizsgálatok fájdalommentesek. Fülészetünk teljes körű hallás- és fülvizsgálatokkal várja pácienseit.

 

Székesfehérvár fülészet

8000 Székesfehérvár

 

Albaton Hallásközpont Székesfehérvár – Hallásvizsgálat Hallókészülékek Fehérvár