Pilisszentiván villanyszerelő Piliscsaba villanyszerelő Üröm

Huszti Kálmán villanyszerelő Pilisszentiván Piliscsaba Üröm

2084 Pilisszentiván

2081 Piliscsaba

2096 Üröm

+36 20-424-69-34

E-mail:

 

Villanyszerelés Piliscsaba Üröm Pilisszentiván:

Villanyszerelés, érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat

Hibaelhárítás

Új mérőhelyek szerelése, régi mérőhelyek szabványosítása, javítása

Energiabővítések ügyintézéssel

Épületek, házak, faházak villanyszerelése, felújítása

Elektromos bojlerek javítása

EPH kialakítás, jegyzőkönyv kiállítása

Érintésvédelmi mérések elvégzése

Villámcsapás által keletkezett, túlfeszültség levezetők beépítése

Riasztószerelés

Telefon-, tv-hálózat kiépítése

Ingyenes felmérés, árajánlat, garancia

 

Üröm villanyszerelő Piliscsaba villanyszerelő Pilisszentiván

 

Villamostűz felhívás!

A tűzesetek vizsgálata azt mutatja, hogy az utóbbi években – függetlenül a tűzesetek számának alakulásától – a tűz keletkezésének okai között növekvő mértékben fordulnak elő a villamos berendezéshez kapcsolható okok. Ez összefüggésben lehet azzal a trenddel, hogy a háztartások és a vállalkozások egyre több készüléket működtetnek villamos energiával, de azzal is, hogy a villamos berendezések elöregednek, és karbantartásuknak, felújításuknak a lakosság kevesebb figyelmet szentel, mint amennyire üzembiztonsági szempontból szükség lenne.

Azt is meg kell említeni, hogy a villamos berendezés – különösen az ahhoz tartozó vezetékek és kábelek – égése a tűz következményeit akkor is jelentősen súlyosbíthatja, ha a tűz nem villamos okból keletkezett. Ezért a villamos berendezés állapota a tűzesetek következményei szempontjából nagyobb súllyal bír, mint amekkora a statisztikai számadatokban megjelenik.

A villamos berendezések nemcsak tüzet okozhatnak, hanem áramütést is. Ez növeli annak fontosságát, hogy a villamos berendezés megfelelő minőségű termékekből, szabályosan legyen összeállítva, mindenekelőtt azokon a hálózatrészeken, ahol a szokásos hálózati (230 V-os), vagy ennél nagyobb feszültséggel kell számolni.

 

Piliscsaba villanyszerelő Üröm villanyszerelő

 

A villamos eredetű tűz következményei

A tűz következtében személyek égési sérülése, vagy vagyontárgyak megsemmisülése olyan közvetlen hatás, amely általában mindenki számára nyilvánvaló. Az azonban kevésbé ismert, hogy a tűzesetek döntő többségénél az égést kísérő füstképződés jelenti az igazi veszélyt. Nemcsak azért, mert a személyi sérülések túlnyomó része füstmérgezés miatt következik be, hanem azért is, mert füstben jelenlévő égéstermékek jelentős károsodást okozhatnak:

– Az égéstermékek (és különösen igaz ez a villamos berendezések részét képező nagy mennyiségű műanyag égésére) mérgezőek.

– A villamosan vezetőképes korom lerakódása olyan villamos berendezésekben is meghibásodást okozhat, amelyeket a tűz közvetlen hatása (égés) nem érintett.

– Az égéstermékek vízzel, nedvességgel érintkezve savakat képeznek, fémszerkezetek korrózióját okozhatják.

– A koromlerakódás esztétikai problémákat okoz.

Az égést kísérő füst és koromlerakódás ráadásul jóval nagyobb részre (akár tízszer akkora területre!) terjed ki, mint az égés, és olyan helyeken is megjelenik, amelyek nehezen hozzáférhetőek. Ezek a közvetett hatások, vagyontárgyak megrongálódását éppúgy eredményezhetik, mint a termeléskiesést, ezért általában sokkal súlyosabbak, mint a közvetlen hatások.

 

Forrás: A Magyar Elektrotechnikai Egyesület, a Magyar Biztosítók Szövetsége és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ajánlása a villamos eredetű tűzkárok megelőzéséhez és csökkentéséhez

 

villanyszerelő Piliscsaba villanyszerelő Üröm villanyszerelő Pilisszentiván

villanyszerelő Piliscsaba villanyszerelő Üröm villanyszerelő Pilisszentiván

Huszti Kálmán villanyszerelő Pilisvörösvár Solymár villanyszerelés