Egészség
Fehérvár kézikönyve

Székesfehérvár Fogszabályozás – Székesfehérvár Fogszabályozó szakorvos

Dr. Végh Ágnes fogszabályozó szakorvos Székesfehérvár

Székesfehérvár fogszabályozás Székesfehérvár fogszabályozó szakorvos

8000 Székesfehérvár, Szekfű Gyula u. 12.

+36 20-333-88-72

Honlap: Székesfehérvár fogszabályozás

Rendelési idő: kedd és csütörtök délután

 

Szolgáltatások:

fogszabályozó szakorvosi ellátás, fogszabályozás szakrendelés

Rögzített fogszabályozó

Kivehető (éjszakai) fogszabályozó

ClearSmile láthatatlan fogszabályozó

 

Székesfehérvár fogszabályozás Székesfehérvár fogszabályozó szakorvos

 

Dr. Végh Ágnes fogszabályozó szakorvos Székesfehérvár

Fogszabályozó rendelésem egy praxislaborban működik, ahol együtt van a fogtechnika és a fogászati ellátás minden területe. Szakképzett fogorvoskollégák és fogtechnikusok állnak az Önök rendelkezésére, hogy ellátásuk, legyen az a fogászat bármely területe, a legjobb tudásunknak megfelelően történjen és a legnagyobb megelégedésüket szolgálja.

 

Fogszabályozás rendelési idő:

Kedd: 15:00-17:00

Csütörtök: 15:00-17:00

Bejelentkezés (H-P): 8:00-18:00

 

Székesfehérvár Fogszabályozás magánrendelés – Nyugodt környezetben, elérhető árakon

A fogszabályozás a fogazati és állkapocs-rendellenességek gyógyításával foglalkozó tudomány.

A fogszabályozó rendelésen osztályozzuk a páciensek fogazati eltérésének súlyosságát. Az osztályozás alapja a mintavétel, a rtg. felvétel, az arcizomzat és az állcsontok működésének a fizikai vizsgálata. Ezen vizsgálati eredmények figyelembe vételével állítjuk fel a kezelési tervet, a kezelés várható időtartamát és meghatározzuk az adott páciensnek a lehető legmegfelelőbb készülék típusát.

 

Fogszabályozás – Árak

Ingyenes, személyes konzultáció alapján, a fogazati eltéréstől függően tervezem meg mindenki számára a leginkább megfelelő fogszabályozó készüléket és így a felmerülő költségeket személyre szabottan határozom meg.

Bejelentkezés:

+36 20-333-88-72

 

Székesfehérvár fogszabályozás Székesfehérvári fogszabályozó szakorvos

 

ClearSmile – a láthatatlan fogszabályozó

Ez a fogszabályozó módszer egy kivehető, esztétikus sínsorozat, amelyet a nap 24 órájában kell viselni a pácienseknek, az étkezések kivételével. Mintavétel alapján, számítógépes program segítségével tervezzük meg a fogszabályozó kezeléshez szükséges sínek számának a mennyiségét.

A láthatatlan fogszabályozó a kezdeti időszakban okozhat némi kellemetlen érzetet, de ez az átmeneti érzet néhány nap elteltével alábbhagy. A ClearSmile felnőtt fogszabályozó által alkalmazott technológia előnye, hogy fokozatosan – 2 hetes periódusokban – történik a fogak mozgatása, így a kisebb átmeneteknek köszönhetően jelentősen kevesebb fájdalommal jár, mint egyéb fogszabályozási módszerek alkalmazása.

Tisztítása nem igényel különleges eljárást, egyszerűen fogkefével finoman, és alaposan lemosható. Tisztítás után hideg folyóvízzel öblítse le a síneket.

 

Mire jó a fogszabályozás?

Lehet, hogy egyesek főként esztétikai okokból hordanak fogszabályozót, de a szabályosan álló fogaknak egészségügyi előnyei is vannak. A szabályos fogsort könnyebb jól tisztítani, ezáltal megelőzhető a fogszuvasodás és a fogínygyulladás. A harapás korrekciója sok szerkezeti problémát is megold, így csökkenhet a fájdalom az állkapocsban és a rágás kevésbé lesz fájdalmas.

 

Helyes táplálkozás fogszabályozó viselése esetén

Függetlenül attól, hogy hordunk-e fogszabályozót vagy sem, a kiegyensúlyozott étrend minden esetben javasolt. Az egészséges, de kemény ételeket, – mint például a sárgarépa vagy alma, – vágjuk kisebb darabokra! Így kevésbé jelentenek gondot a fogszabályozóra nézve.

Ha fogszabályozót hordunk, kerüljük az olyan ételeket, amelyek növelik a fogszuvasodás kockázatát, vagy amelyek károsíthatják a fogszabályozót. Kerüljük az édességet, chipseket és az üdítőket! A cukrot és keményítőt tartalmazó ételek miatt a lepedékben sav keletkezik, ami fogszuvasodást okozhat és elősegítheti a fogínygyulladás kialakulását. A ragacsos, rágós édességek, mint például a karamella, károsíthatják a fogszabályozó ívét és meglazíthatják a breketteket. Ezek az ételek nemcsak fájdalmat okoznak, de kitolhatják a kezelés időtartamát is. Vagyis, ha megszegjük a szabályokat, még tovább kell viselnünk a fogszabályozót.

A kemény, ropogós snackeket is kerüljük. Ezek a snackek, – többek között a pattogatott kukorica, diófélék és keménycukorka, -eltörhetik a fogszabályozót, vagy gyengíthetik a hatását. Végezetül, ne rágjunk semmilyen kemény dolgot, például jeget, tollat, ceruzát vagy körmöt.

 

Székesfehérvár fogszabályozás Székesfehérvár fogszabályozó szakorvos

8000 Székesfehérvár

 

Dr. Végh Ágnes Fogszabályozó szakorvos Székesfehérvár Fogszabályozás

Székesfehérvár szépségszalon Székesfehérvár kozmetika

Székesfehérvár szépségszalon

8000 Székesfehérvár, Sarló u. 10.

+36 70-308-05-14

Facebook: Sztikné Magyar Erika; SzErika Szépségszalon

 

Székesfehérvár kozmetika Székesfehérvár szépségszalon

 

Kézápolás lábápolás kozmetika szépségszalon Székesfehérvár

Széleskörű szolgáltatás palettával, barátságos, higiénikus környezetben várom minden kedves meglévő és új Vendégemet!

 

Székesfehérvár szépségszalon – szolgáltatásaim:

Kézápolás, manikűr

Géllakk

Erősített géllakk

Műkörömépítés (zselével, porcelánnal vagy acryllal)

Lábápolás, pedikűr

Callux pedikűr (cukorbetegeknek is!)

Problémás láb ápolása

Körömkorrekció

Szépségtanácsadás

Szempillaépítés

Szemöldök, szempilla festés

Fül-, orr-, köldöklyukasztás

Gyantázás

Egyéb kozmetikai kezelések

 

A szépségszalon nyitva tartása:

Előzetes bejelentkezés alapján

Bejelentkezés lehetséges: telefonon, Messengeren

Előzetes egyeztetést követően az üzlethelyiség állatbarát szalon!

 

Székesfehérvár szépségszalon Székesfehérvár kozmetika

 

Esztétikai pedikűr

Az esztétikai pedikűr azoknak a vendégeknek ajánlott, akiknél a talpon és az ujjakon nem alakult ki bőrkeményedés, vagy csak nagyon minimális, a bőrük tapintásra puha és bársonyos. A lábkörmeik tökéletesen tapadnak, nem deformálódtak külső vagy belső tényezők miatt. Belgyógyászati betegségei nincsenek, melyek különleges bánásmódot igényelnének.

Miért lehet akkor szükséges a pedikűr? A bőrön megjelenő elhalt szaruréteg miatt, vagy amiatt, hogy a lábkörmök szakszerűen és esztétikusan legyenek levágva, formázva. Az esztétikai pedikűr is egy komplett pedikűrös kezelés, a vendég lábához egyénre szabottan igazítva.

 

Gyógypedikűr

A gyógypedikűrt igénylő vendég lábának bőrén olyan bőrkeményedések alakulnak ki, melyek fájdalmat okoznak, járást zavarnak. Minden esetben érdemes megkeresni a bőrkeményedés kialakulásának okát. Már csak azért is, mert sokszor nem elegendő kezelés az, hogy a pedikűrös eltávolítja a kialakult bőrkeményedést, bőrkérgesedést, tyúkszemet, megalapozott otthoni lábápoló tanáccsal is el kell látni a vendéget. Nem mindegy, hogy talpbetétet javasol a pedikűrös, tehermentesítőt szilikonból vagy tehermentesítőt parafából. Sőt, az sem mindegy, mennyi bőrkeményedést távolít el a pedikűrös, vagy hogy milyen eszközökkel dolgozik.

A gyógypedikűrt igénylő vendégek nagy többsége valamilyen körömproblémával keresi fel a gyógypedikűröst. Ezek a körömproblémák egyrészt nem esztétikusak, másrészt nagyon fájdalmasak, ezért speciális megoldást igényelnek.

A deformált, a fellevegősödött, a benőtt, a befelé forduló, a gombás, a megvastagodott és az elszíneződött köröm mind más tünet, mind más miatt alakul ki, és természetesen mind más kezelést igényel a pedikűröstől a pedikűrszalonban és a vendégtől otthon.

 

Székesfehérvár szépségszalon

 

Székesfehérvár kozmetika Székesfehérvár szépségszalon

8000 Székesfehérvár

 

Székesfehérvár gyógypedikűr – Székesfehérvár pedikűr

Székesfehérvár szépségszalon Székesfehérvár beauty szalon

Székesfehérvár kozmetika Székesfehérvár kozmetikus

Székesfehérvár fülészet – Albaton Hallásközpont

Székesfehérvár fülészet Székesfehérvár fülész

8000 Székesfehérvár, Távirda u. 5.

+36 80-208-188

Honlap: Victofon – Albaton Fülészet

Honlap: Victofon.hu

 

Ingyenes lakossági hallásszűrés fülészetünkön!

 

Szolgáltatásaink:

– Ingyenes hallásvizsgálat, fülészet

– Hallókészülék próbahordás

– Hallókészülék beállítás

– Beszédértés vizsgálat

– Egyéni uszodai füldugók

– Hallásjavító eszközök gyártói háttérrel

– Elemek, tartozékok, tisztító és telefonálást segítő eszközök

 

Főorvosunk: Dr. Móricz István fülész, fül-orr-gégész szakorvos

Rendelés: kedd és csütörtök 16-18 óráig

+36 70-459-46-51

 

Székesfehérvár fül orr gégészet fülészet

 

A hallás folyamata

Valamennyi hangzásbeli (akusztikus) jel, amely kívülről éri el a fület – legyen az egy autó motorzaja vagy egy beszélgetőtárs hangja – rezgésével mozgásba hozza a levegőt, amely e hangjelzések szállítóeszköze. A fülkagyló a hallójárat felé tereli a hangokat, melyek megrezegtetik a dobhártyát. A hangok egy része a hallójárat faláról visszaverődik, és ép dobhártya esetén a hangok nagyobb része a középfül felé irányul. A dobhártya rezgését a hallócsontocskák továbbítják a csigáig. A csigában találhatóak a rendkívül érzékeny szőrsejtek, és innen az idegi ingerületek (impulzusok) a hallóidegeken keresztül érik el az agyat. A belső fülben található érzékeny szőrsejtek az itt keletkező ingert a hallóidegpályákon továbbítják az agykéreg felé, ahol a hallott beszéd értelmezése történik.

 

Amennyiben nem foglalkozunk fokozatosan romló hallásunkkal, a fülnek és az agynak kevés lesz az inger. Ezáltal a hallósejtjeink „ellustulnak”, és ez visszafordíthatatlan állapotot idézhet elő a fülben.

 

Hallásvizsgálat fülészetünkön

Hallásvizsgálat alatt a részletes hallás és beszédértés vizsgálatot értjük, melyet objektív hallásvizsgálatokkal is kiegészíthetünk. A vizsgálat erre a célra kialakított hangszigetelt csendes kamrában/fülkében történik. A csendes kamrában végzett hallásvizsgálat és a hozzá kapcsolódó középfülvizsgálatok fájdalommentesek. Fülészetünk teljes körű hallás- és fülvizsgálatokkal várja pácienseit.

 

Székesfehérvár fülészet Székesfehérvár fülész

 

Albaton fülészet Székesfehérvár – Bemutatkozás:

Bízza magát a hallás szakértőjére! Hallásvizsgálónkban az audiológus teljeskörű hallásvizsgálatot végez, és hasznos tanáccsal látja el az érkező ügyfeleket. Időpontfoglalási rendszerünknek köszönhetően minimálisra csökkenthető a várakozási idő.

Szakembereinkkel közösen választhatja ki az igényeinek legmegfelelőbb hallókészüléket, amely társa lesz a mindennapokban. További kiegészítő és tisztító termékeket is vásárolhat, valamint beszerezheti a hallásvédelemhez szükséges eszközöket is.

Honlap: Victofon és Albaton Fülészet

 

Székesfehérvár fülészet Székesfehérvár hallásvizsgálat

8000 Székesfehérvár

 

Albaton Hallásközpont Székesfehérvár – Hallásvizsgálat Hallókészülékek Fehérvár

Székesfehérvár fül-orr-gégészet, hallásvizsgálat – Albaton Hallásközpont