A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

Egészség
Fehérvár kézikönyve

Cserta Optika Székesfehérvár

Cserta Optika Székesfehérvár

Computeres szemvizsgálatok

Computeres szemvizsgálatok

A szemvizsgálat az előzmények és a látási problémák megbeszélésével, az anamnézis felvételével és a páciens igényeinek a felmérésével kezdődik. A vizsgálat komputeres (ref-keratometer) méréssel folytatódik. A gép infravörös fénysugár segítségével méri meg a szem törőértékét dioptriában oldalanként, mely egy pontos kiinduló értéket ad a további vizsgálatokhoz. A következő fázis a szubjektív vizsgálat, amit már sokan ismernek a próbakerettel és az olvasótáblával. A pácienstől 5 m-re egy projektorból kivetített számok, betűk, gyerekek esetén ábrák vannak, melyek egyre kisebbek lesznek. A próbakeretbe helyezett különböző dioptriájú lencsék segítségével meghatározzuk a távoli korrekciót. Amennyiben a közellátásra is panaszkodik a páciens, az olvasnivalót, vagy a közeli munkáját, nem látja élesen akkor az ahhoz szükséges dioptriát egy közeli olvasótábla segítségével állítjuk be.

A szemüveg felírása után minden esetben a szem állapotát vizsgáljuk. Megállapítjuk, hogy a szemüveg szükségessége csak fénytörési hibából adódik, vagy a háttérben nincs e szembetegség. Egy binokuláris mikroszkóppal vizsgáljuk a szem elülső felszínét és törőközegeit, a szemhéjak, kötőhártya, szaruhártya, írisz és a szemlencse esetleges elváltozásait. Majd egy 90D-ás lencse segítségével a szem hátsó szegmensét is megnézzük. Ez a vizsgálat helyettesíthető úgynevezett szemtükörrel is, hogy mikor melyiket használjuk, az az adott helyzettől függ. A vizsgálatnak mindenképpen a részét képezi egy szemnyomásmérés. Minden üzletünkben a legkorszerűbb úgyneveztt non-contact tonométerek találhatóak, melyek cseppentés, érintés nélkül megmérik a szemgolyóban uralkodó nyomást. Ez a vizsgálat fontos a glaukóma (zöld hályog) nevű betegség felismerésében, megelőzésében. Amennyiben magas szemnyomást mérünk pácienst a Madách utca-i üzletünkbe irányítjuk Dr. Nagy Piroska szemész szakorvoshoz, aki pontosan felállítja a diagnózist és amennyiben szükséges kezeli is a pácienst.

Székesfehérvár Fogászat , Fogászati rendelő – Fogorvosok Székesfehérvár

Székesfehérvár Fogászat , Fogászati rendelő – Fogorvosok Székesfehérvár

G- Dental Fogászati Rendelő

Fogorvosok: Dr. Óvári Péter és Dr. Megyeri Renáta

Rendelőnk Székesfehérváron, akadálymentes, igényes környezetben, autóval és tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető helyen, modern eszközparkkal várja pácienseinket. Tapasztalt szakorvosaink a fogászat minden területén megoldást kínálnak az egyszerűbb fogtöméstől kezdve egy komplikáltabb szájsebészeti beavatkozásig, vagy fogbeültetésig.
Fémmentes fogpótlásainkkal vissza tudjuk adni eredeti fogainak szépségét.

Fájdalom esetén akár aznap tudjuk fogadni.

A kezelések díját bankkártyával, egészségpénztári kártyával, adott esetben SZÉP kártyával is kiegyenlítheti.

Vegye igénybe a kamatmentes részletfizetési lehetőséget!

Szolgáltatásaink:

 • Fogbeültetés
 • Lézeres fogfehérítés
 • Bölcsességfog műtéti eltávolítása
 • Fogászati kezelések lézerrel
 • Fémmentes fogpótlások
 • Fogászati röntgen
 • Fogszabályozás

Székesfehérvár Fül-orr-gégészet, Hallásvizsgálat

Székesfehérvár Fül-orr-gégészet, Hallásvizsgálat

Fül-orr-gégészeti magánrendelés az emeleten

előjegyzés telefonon

 • Dr. Móricz István főorvos
 • Dr. Vida István főorvos

 

ALBATON HALLÁSKÖZPONT, Hallásvizsgálat Székesfehérvár

INGYENES LAKOSSÁGI HALLÁSSZŰRÉS

 

 

ALBA OPTIKA szemvizsgálat Székesfehérvár – Optika Székesfehérvár

ALBA OPTIKA szemvizsgálat Székesfehérvár – Optika Székesfehérvár

Szolgáltatásaink
 • Szakorvosi vizsgálat
 • Szemüvegkészítés, javítás
 • Kontaktlencsék
 • Ápolószerek

Alba Optika Székesfehérvár

Alba Optika Székesfehérvár

A szemüveg és a kontaktlencse ma már szorosan összetartozik.

Az, aki általában kontaktlencsét hord alkalmanként egy szemüveget is feltehet, hiszen a szemüveg öltöztet. Lehet ugyanolyan kiegészítő, mint egy táska, vagy ékszer. Ez ma már divatcikk, nem csak egy szükséges rossz. A legnagyobb divatházak márkáival lehet szemüveget kapni. Hozzáigazítják azoknak a fazonjait, színeket az az évi ruha kollekciójukhoz. A legnagyobb sztárok is bátran viselik ezeket a divatos darabokat.

Az, aki általában szemüveget hord, alkalmanként, akár napi eldobható változatban kontaktlencsét is viselhet. Buliba, sportoláshoz, strandon. A kontaktlencsék széles változata áll rendelkezésre, mindenki a számára megfelelőt megtalálhatja.

Azonban a legfontosabb egészségügyi szempontból a szemüveglencse a keretben. Ma már sok speciális lencse kapható. Mindenki megtalálhatja az életvitelének, hobbijának, munkájának megfelelőt. Amennyiben megfelelő korrekciót hordunk, ezek a szemüvegek megkönnyítik az életünket, munkavégzésünket. Üzleteinkben részletes felvilágosítást tudunk adni ezekről a termékekről és Önnek a legmegfelelőbbet tudjuk ajánlani.Optika Székesfehérvár