Kiemelt közérdekű információk
3. kerület kézikönyve

SMS vonal siketek és nagyothallók számára

Három siket ember jeleléssel kommunikál egymással

Országos SMS vonala

A rendőrség országos SMS vonala +36 20-900-01-07

Fejér megyei rendőrkapitányság saját SMS vonala

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság +36 20-210-45-06

az SMS vonal használatáról

A fogadásával siket vagy nagyothalló állampolgárok számára teszik lehetővé a bűncselekmények, katasztrófák, balesetek bejelentését.

Az üzenetek rendőrségen  a szolgálatban lévő ügyeletes tiszt nyugtázza a bejelentést, intézkedik, illetve válasz SMS-ben megküldi a bejelentő számára fontos tudnivalókat, vagy lehetősége van plusz információt kérni a bejelentőtől. Az ügyelete tiszt szükség esetén értesíti a mentőket vagy a katasztrófavédelmet.

Az elküldött rövid szöveges üzenetben (SMS)  az alábbi adatokat céleszrű megadni:

– bejelentő neve
– bejelentő címe
– esemény, történés megnevezése (pl. bűncselekmény, baleset, tűz…stb.)
– esemény, történés helye (ahová kéri a rendőri segítséget, a mentést…)
– élet-javak mentése (mentők, katasztrófavédelem) szükséges-e
– bűncselekmény esetén az elkövetőre vonatkozó információ, pl. személyleírás, menekülési útirány, gépkocsi rendszám,  stb.

Cseriti Adományboltok

Adománybolt

Cseriti adományháló honlapja:

Honlap: www.adomanyhalo.hu

Adományboltjaink:

CseritiPont Óbuda
CseritiPont Angyalföld
CseritiPont Erzsébetváros
CseritiPont Pestszentlőrinc
CseritiPont Csepel
CseritiPont Havanna

 

Cseriti Adományháló

Lecserélte a gáztűzhelyét? Útban van a bicikli? Kinőtte a gyermek a babaágyat? A CSERITI-Adományháló üzleteiben többszörösen jó célt szolgálhatnak az otthon feleslegessé vált holmik.

Az adományboltok szülőhazája Anglia. Charity shop néven már a 2. Világháború idején megnyitott az első ilyen típusú üzlet Londonban. Ma több mint 8.000 adománybolt működik a régióban. Küldetésünk az adománybolt, és a hétköznapi adományozás kultúrájának megismertetése a magyar társadalommal.
A Cseriti Szociális Szövetkezet az Adományháló projekt keretében Budapesten négy, Pilisvörösváron egy adományboltot működtet.

A rendszer és a bolthálózat működésének lényege egyszerű: az emberek behozzák, és eladásra ajánlják fel megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő személyes használati tárgyaikat. Ezeket mi begyűjtjük, logisztikázzuk, tisztítjuk, kisebb javításokat végzünk rajtuk, majd a mindenkori használt piaci árszínvonal alatt értékesítjük a nagyobb részt rászorulókból, kisebb részt kincskeresőkből és tudatos vásárlókból álló célcsoportoknak.

Az adománybolt működésével a munkaerőpiacról kirekesztett emberek számára teremtünk munkalehetőséget, legyen a célszemély 50 év feletti nő, vagy tartósan munkanélküli; a funkcionális újrahasznosítás eszközével csökkentjük a környezetünkben felhalmozódó, használatból kivont tárgyak mennyiségét; szociális vásárlási lehetőséget kínálunk a hátrányos helyzetűeknek, így biztosítva nekik valódi vásárlási élményt könyöradomány elfogadása helyett.

Az adományozó nem halmoz fel feleslegessé vált tárgyakat, a vevő pedig olcsón juthat jó minőségű használati eszközökhöz.
Akár adsz, akár veszel, mindenképpen jót teszel!