Egészség
3. kerület kézikönyve

3. kerület optika – III. kerület szemüveg G. Optika

3. kerület optika III. kerület szemüveg

1035 Budapest, Búza u. 6.

+36 30-209-34-46

 

Nyitvatartás:

H-P: 10:00-18:00

 

Komplett szemüveg 7990,- Ft-tól!

INGYENES LÁTÁSVIZSGÁLAT.

Kontaktlencse, napszemüveg, kiegészítők.

 

A szemüveg tisztítása

Szemüvegünk a napi használat során porosodhat, zsírosodhat és szennyeződhet.

Rendszeresen mossuk szemüvegünket langyos csapvíz alatt szappannal vagy mosogatószerrel. A látszerészek a szemüveg szárazra törléséhez pelenkát használnak. Ezt ajánljuk otthon is a szemüveg mosása után. Helyettesíthető hasonló jó nedvszívó anyaggal (puha póló, atléta). Ezt a törlőkendőt csak erre a célra használjuk. Legyen ez a szemüveg törülközője. Tartsuk is ott, ahol a szemüvegünket mosni szoktuk. Papírzsebkendővel, papírtörlővel, szalvétával, műszálas vagy durvább anyagokkal való törlést kerüljük, ugyanis összekarcoljuk vele a szemüveglencséket.

Napközben ne töröljük rajtunk levő ruhába. Legyen nálunk egy mikroszálas szemüveg törlőkendő a szemüvegtokban, vagy külön. A mikroszálas törlőkendő használata előtt győződjünk meg arról, hogy a szemüveglencsén nincs por vagy egyéb „szilárd” szennyeződés. Ezzel a száraz törléssel ugyanis sokszor többet árthatunk, ha a szemüveglencsén a szilárd szennyeződést dörzsöljük. Ez még a jobb minőségű felületkezelt szemüveglencsékben is kárt okoz, elveszítve felületkezelési garanciájukat.

Egyéb tisztító spray-ket csak szakember információja után használjon. Ablaktisztítót felületkezelt szemüveglencséhez ne használjunk, mert az antireflex réteg feloldódhat.

Vannak forgalomban egyszer használatos általában alkohollal átitatott törlőkendők, melyeket csak akkor használhatunk, ha szemüvegünket rendszeresen mossuk. Ez nem helyettesíti a mosást!

 

Egyfókuszú lencsék:

csak egy adott távolságra (közelre vagy távolra) nyújtanak éles képminőséget. A lencse teljes egészében egy adott korrekció/dioptriaérték kerül becsiszolásra. Általában a rövidlátás, a távollátás és az astigmia korrekciójára alkalmasak. Rövidlátás esetén „mínuszos”, távollátás esetén „pluszos”, míg astigmia esetén a lencsét „cylinderes” lencsének hívjuk. Amikor már a szem természetes öregedése (presbyopia) során olvasószemüvegre (közeli korrekcióra) van szükség, akkor is általában egyfókuszú, úgynevezett olvasószemüveget javaslunk – amennyiben egyetlen távolságra kívánják használni a szemüveget.

 

Többfókuszú lencsék:

Ezeknek a lencséknek több fókuszpontjuk van, vagyis jóval szélesebb az a tartomány (távolság), ahol használhatjuk őket. Ide tartoznak a bifokális, trifokális és a multifokális (progresszív) lencsék is.

 

3. kerület optika III. kerület szemüveg

3. kerület optika III. kerület szemüveg

Budapest, III. kerület

3. kerület Optika

3. KERÜLET – ONOME OPTIKA

+36 30-858-85-02

1133 Budapest Véső utca 8.

Nyitva: H – P: 10-18

 

Csernus Gábor vagyok, optometrista-kontaktológusként a tökéletes látás élményét nyújtom ügyfeleimnek. Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem. Szakmai munkámat a Magyar Egészségügyi Szakdolgozati Kamara, az Állami Egészség ügyi Ellátó központ támogatja és felügyeli.

Optikai szalonunk tevékenységét az  Állami Népegészségügyi és Tisztiorvos Szolgálat, valamint Budapest főváros XIII. kerületi önkormányzata engedélyezte.

 

2015 és 2017 között független optometristaként több optikai szaküzlettel is óraadói szerződésben álltam. Ez idő alatt több száz ügyfelük számára biztosítottam jelentős életminőség-javulást azzal, hogy alapos szemvizsgálatok és megfelelő látásjavító eszközök segítségével éleslátáshoz segítettem őket.

 

Egyértelművé vált számomra, hogy teljeskörű szolgáltatást csak úgy tudok nyújtani, ha Ügyfeleimet személyesen kísérem végig a tökéletes látáshoz vezető úton. A számítógépes objektív vizsgálatokkal kiegészülő szubjektív látásvizsgálattól, a lencse megrendelésén át, a tökéletesen illeszkedő keret kiválasztásáig.

3. kerület sóbarlang III. Kerület egészség

III.Kerület sóbarlang

Gyógyulj sóbarlangban Óbudán!

Influenza, krupp, asztma, allergia ellen sóterápia

Sok-sok sórakozás

A sóbarlang teljes területe kristálysó granulátummal borított, így gyermekeik valóban önfeledt játék közben gyógyulhatnak. Az esetleges köhögés által kiáramló vírusok vagy baktériumok azonnal elpusztulnak a levegőben található só mikrószemcsék által.

A 2009 óta üzemelő sóbarlang falai himalájai sóbányákból származó kristálysó téglákkal vannak kirakva, alján talpunkat kényeztető kristálysó granulátum található. Ez a 3,5 tonna kristálysó és sópárásító együtt gondoskodik arról, hogy szervezetünk egy különleges, egészséges környezetben pihenjen, regenerálódjon. A kristálysó-téglából készült és megvilágított helységben a só jótékony hatását többszörösen is kihasználhatjuk. A tiszta sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések, de izületi gyulladások kezelésére is.

Amit kínálunk:

Sóbarlangunkban az egészséges sóterápián kívül a 250 millió éves Himalája hegységből származó tiszta kristálysóból készült tőbbféle készítményt is megtalálod:

 • sótégla
 • sómécses
 • sólámpa
 • sószappan
 • sópárna
 • sópor
 • sógranulátum
 • sócsempe
 • kősó
 • fürdősó
 • tengeri só
 • parajdi só
 • halit

…és megannyi más, egészséged és testi-lelki egyensúlyod megőrzése érdekében szükséges terméket.

Az Óbudai Kristálysó Barlang 2009 óta folyamatosan segíti a hörghurut, megfázás, nátha, influenza, krupp, mandula-, középfül-, arcüreg-, torok- és tüdőgyulladás, allergia, asztma, ekcéma, pikkelysömör, izületi gyulladás, reuma, dohányzás okozta köhögés, krónikus stressz és kimerültség tüneteinek szenvedőit.

A sóterápia és a kristálysó alkalmazása 100%-ban természetes és biztos megoldás! Mert egyetlen kúra a sóbarlangban annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton.

Sóbuda 3. kerület egészség

Optika 3. kerület – Padamed Optika III. kerület

Optika 3. kerület – Padamed Optika

1031 Budapest, Római tér 2.

+36 1-242-31-28

Honlap: www.padamed.hu

 

Padamed Optika III. kerület

 

3. kerület optika padamed

 

BEMUTATKOZÁS

A főváros III. kerületében a Szentendrei út mentén, a Pók utcai lakótelepen fekvő Római téren szeretettel várjuk Optikánkban Önt és kedves családját. Modern műszerekkel felszerelt üzletünkben az alapos szemészeti vizsgálat után kellő időt szánunk a panaszával kapcsolatos szakmai felvilágosításra és tanácsadásra is. Látogatása végén pedig kérésére kis sorsjátékunkkal megfelezheti vagy akár vissza is nyerheti vizsgálatának árát.

 

Szolgáltatásaink:

SZEMÉSZETI vizsgálat

(komputeres fénytörés és szaruhártyagörbület mérés, réslámpa vizsgálat, szemfenék vizsgálat, szemnyomásmérés, binokuláris látás vizsgálata)

 

SZEMÉSZETI elsősegély

(felszínes idegentestek eltávolítása, sérülések, enyhébb fokú égések, maródások ellátása)

 

GYERMEKSZEMÉSZETI vizsgálat

(Binokuláris videorefraktométer speciálisan csecsemők és gyermekek vizsgálatára 6 hónapos kortól. Amblyopia szűrés.)

 

KONTAKTLENCSE illesztés, betanítás, kontroll vizsgálat
Forgalmazott kontaktlencsék: Cooper Vision, Johnson & Johnson, Alcon (CIBA Vision), Bausch & Lomb

DYSLEXIA vizsgálat és szemüveges korrekciója

SZÍNTÉVESZTÉS vizsgálata, színlátászavar szemüveges korrekciója (ColorLite)

Szemészeti szűrés /cégek részére kiszállással is/

SZEMÜVEG készítés – Szemüveg javítás

KONTAKTLENCSE és KONTAKTLENCSE ÁPOLÓSZEREK értékesítése
Kiegészítő cikkek árusítása /szemüvegtok, törlőkendő stb./

 

Érdekességek

Dioptria: Egy lencse fénytörésének erőssége dioptriában egyenlő a fókusztávolságának méterben kifejezett reciprok értékével. D = 1 / f

Pl. ha egy lencse egy távoli tárgyról érkező párhuzamos fénysugarakat a lencse mögött 1 m távolságra gyűjti össze, akkor 1/1, azaz 1 dioptriás.

Ha 25 cm távolságra gyűjti össze, akkor: 1 / 0,25 m  =  4 Dioptriás

 

Szemtengelyferdülés: A szemtengelyferdülés kerülendő név, amely azontúl, hogy egy teljesen más fogalomra (kancsalság) is használt kifejezés, inkább félrevezető, mintsem hogy segítené az elváltozás megértését. Fénytörési hiba, a szaruhártya felszínének görbületi szabálytalansága. A szaruhártya a szabályos gömbalakhoz képest egyik átmérő irányában domborúbb, és a másik, az előzőre merőleges irányban laposabb.
Az asztigmia homályos látást okoz, akár közelre, akár távolra néz a szem.
Jellemző tünet:
Snellen ábra vonalainak eltérő élességben való látása. Az emberek zömének van kis mértékű, korrekciót nem igénylő asztigmiája.

 

III. Kerület optika3.Kerületi optika3. Kerületben optika

1. kép: Asztigmia hiányában az összes irányban egyformán élesnek látszódnak a vonalak.

2. kép: Asztigmia esetén valamely irányban élesek a vonalak, a többiben mosódottak.

3. kép: Ferde tengelyű asztigmia esetén valamilyen átlós irányban élesek a vonalak.

 

Optika 3. kerület – Padamed Optika

Budapest, 3. Kerület

 

III. kerület Optika – 3. kerület Gyermekszemészet