Egészség
11. kerület kézikönyve

11. kerület takarítás XI. kerületben szőnyegtisztítás

Kovács Béla – PORMINUS Kft.

11. kerület takarítás XI. kerületben szőnyegtisztítás

Budapest, XI. kerület

+36 20-958-80-14

Honlap: www.porminus.hu

 

A takarítás művészet!

Ingyenes felmérés

25 éves szakmai tapasztalat és gyakorlat egyben, MATISZ tagság és REFERENCIÁK!

Fertőzési időszak alatt megelőző fertőtlenítő permetezés megelőzési céllal!

 

Szolgáltatások:

– Lakások, rezidenciák, villák átadás előtti takarítása

– Társasházi lépcsőházak járófelületeinek felújítása tisztítással és impegrálással (nem kőműves munkával!!)

– Szőnyeg, kárpit, ágybetét mélytisztítása

Poratkamentesítés!!!

– Teremgarázsok, üzemcsarnokok gépi tisztítása, nagy terület sem akadály!

 

11. kerület takarítás XI. kerületben szőnyegtisztítás

11. kerület gyógymasszázs XI. kerület masszázs

CSIPAK ZOLTÁN gyógymasszőr

11. kerület gyógymasszázs XI. kerület masszázs

+36 20-595-30-57

1026 Budapest, Fény utca 10.

1074 Budapest, Csengery utca 25.

1032 Budapest, Vörösvári út 88-96.

 

Szakrendelőkben, a Fény utca 10.

alatti fodrászatban, vagy az Ön otthonában.

Szeretettel várom önöket!

 

Gyógymasszázst vállalok az Ön otthonában.

Rendszeres masszázzsal megelőzhetőek az izmok letapadásai.

A masszázshoz kapcsolódó kimozgatásokkal pedig

megőrizhetőek növelhetőek az ízületek mozgáshatárai.

A rendszeresen masszírozott izom 7-szer,

8-szor gyorsabban piheni ki magát.

IRODAHÁZAKNAK IS RENDELKEZÉSRE ÁLLOK.

 

Referenciák:

Széchenyi Fürdő

NOVOTEL Szálló,

3. és 7. ker. Szakrendelők.

 

Születésnapra, névnapra masszázsbérlet váltható 10 alkalomra.

XI. Kerület Fogászat 11. kerület Oázis-Dent Bt.

11. Kerület fogászat oazis dent

Szeretettel várjuk pácienseinket mind körzeti és privát rendelésünkön kellemes hangulatú rendelőnkben.

Az Oázis-Dent csapata

Dr. Nartey Reuben és Dr. Jakse Judit

Saját fogainknál nincs értékesebb, ezért rendelőnkben a végsőkig törekszünk a fogak megmentésére. Ha viszont fogászati problémája merülne fel, ajánlott a lehető leggyorsabban kezelni a helyzetet, hogy foga még menthető legyen. Minden korosztály számára biztosítunk tömést, gyökérkezelést, esetlegesen fogeltávolítást, mindezt profi érzéstelenítéssel, modern alapanyagokat és korszerű technikákat alkalmazva.

Fogászati Kezeléseink

Fogtömés,

Egyéb tömések,

Gyökértömések,

Fogkő eltávolítás,

Fogfehérítés,

Gyermekfogászat,

Fogpótlás,

Kivehető fogpótlások,

Szájsebészet

11. Kerület Fogászat

Szájsebészet 

Olyan fogászati beavatkozásokat kell érteni alatta, amelynek során a hagyományos terápia már nem vezetne eredményre. Ilyen lehet egy egyszerű foghúzás is, és ennek a műtéti változata, a gyökér csúcsának eltávolítása, egyéb ciszták műtéti beavatkozása. A szájsebészetnek egy külön területe az implantáció. Az ilyen kezelések során kompatibilis anyagokat felhasználva csavarokat építenek az állcsontba, ami a gyógyulási időt követően szinte eggyé válik azzal, és koronát lehet rá helyezni. A beültetés olyan előnyökkel jár, hogy pl. a fog csiszolásra nem lesz szükség, és így nem kell hidakat sem építeni. A pótlás beültetését követően, amennyiben az szakember javaslatait maradéktalanul betartják, és ez megfelelő szájhigiéniával párosul, akkor a kilökődés valószínűsége igen csekély.
A bölcsességfog eltávolítása
Gyakori, hogy a bölcsességfog előtörésekor az állkapocsban nincsen elegendő hely, ahhoz, hogy fogsorba a fog  megfelelően illeszkedjen, így a felszín alatt maradhat egy része, vagy akár az egész fog.

A fentiekből következően javasolt a fog eltávolítása a következő miatt:

 •        gyulladás alakulhat ki az előtörés körül az ínyen
 •        megjelenhet ciszta a fogkorona környékén, ami még a csontban van
 •        károsodnak a nyomás hatására az előtte lévő ép fogak
 •        gyulladásos góc alakulhat ki, ha rendellenes az áttörés
 •        a rendellenes bölcsességfog torzítja a fogsort, és a harapás is rendellenes lehet, fogszabályzóra lehet szükség.
 •        Szövődmények léphetnek fel a későbbi fogpótlások estén

11. Kerület fogász

Gyermek fogászat

A gyermekfogászat a fogorvoslás egy külön komplex területe, ami felöleli a fogászat minden ágát, de azoktól különbözik, ugyanis a gyermekfogászatban nem lehet változatlanul érvényesíteni a felnőtteken alkalmazott kezeléseket. A gyermek nem egy felnőtt kicsiben. A fog-és szájbetegségek kialakulása, lefolyása gyermekkori sajátosságokat mutat, így természetesen a gyógyítás módszerei is mások. A gyermekek fogászati kezelésében első helyen nem a gyógyítás, hanem a megelőzés áll. Éppen ezért nagyon fontos a fogmosás, amit már az első fogak megjelenésével el kell kezdeni, hogy gyermekünknek megszokott, mindennapos rutinná váljon a fogtisztítás. Az iskoláskor előtti időszak szokásai nagymértékben meghatározzák a száj és a fogazat állapotát egész életünkre.

A fogazat fejlődése

A tejfogazat fejlődése már a magzati élet 8. hetében megindul, és a 9. magzati hónapban már megvan az összes tejfog koronája, a középső tejmetszők koronája pedig már teljesen kifejlődött.
A maradófogak közül az első nagyőrlő (a hatos fog) csírája a 4. magzati hónapban fejlődik ki. Az 5. hónaptól a születést követő első-második hónapig kialakul az összes maradófog telepe (a hetes és nyolcas fog kivételével), és lassan el is kezd meszesedni. A hetes fogak csírája ez első életév táján, míg a nyolcasoké (bölcsességfogak) 4-5 éves korban fejlődik ki. Először a fogak koronai része fejlődik ki, majd ha a korona teljesen kialakult, elkezdődik a gyökér fejlődése is.

Fogtömés – Esztétikus fogtömés

Egy szuvasodás markánsan jelzi, hogy kezelésre szorul a fog. A szuvasodás mélyen terjed a foganyag szöveteiben, és sokáig nem okoz panaszt. Mikor már jelez, addigra már kiszámíthatatlan a kezelés kimenetele. Ez már egy hosszas folyamatnak a fájdalmas vége. Jellege szerint lehet felszíni, kicsi, közepes és mély.

Amennyiben a keményszövetben komolyabb anyagveszteség lépett fel, úgy a szuvasodás ellátása annak kiterjedésétől függ. Minden alkalmazott kezelés lényege a szuvas részek eltávolítása és a fog integritásának a helyreállítása.

A gyökérkezelés (endodonciai kezelés):

Egy olyan fogászati eljárásról beszélünk, melynek során a sérült vagy fertőzött fogbelet (pulpa), amely speciális sejtekből, erekből, szövetszálakból, idegekből áll, gyökértöméssel pótoljuk. Leggyakrabban a fogbélgyulladások vezetnek a gyökérezeléshez, amit a mély szuvasodásból származó baktériumpenetráció okoz.

A fogak főként dentinnek nevezett kemény állományból állnak. A fognak az íny alatt húzódó része, amit gyökérnek nevezünk, amely segítségével a fog stabilan helyezkedik el az állkapocsban. A frontfogak egy, míg az őrlőek több gyökérrel rendelkeznek, így a gyökércsatornák száma is eltérő.

Fogfehérítés

Az aktív fogfehérítő anyag a fogzománcban levő színanyagokkal kapcsolatba lép és az elszíneződéseket kifehéríti, a zománc károsítása nélkül.

Hatékonysága függ a fogak elszíneződésének mértékétől, fajtájától. A sárgás, barnás fogszín esetén tudjuk elérni a legnagyobb hatékonyságot, míg a szürkésebb elszíneződésű fogaknál az eredmény mértéke mérsékeltebb lehet.

Hangsúlyozzuk, hogy ez csak is egy esztétikai beavatkozás, mellyel a páciens esztétikai érzete, élménye javítható, visszaadva a mosolygás örömét.

Fogfehérítés foganként, gyökérkezelt fogak fogfehérítése

A gyökérkezelt fogaknál fordulhat elő, hogy az élettelen keményszövet elszürkül. Ettől függetlenül tökéletesen végzi a rágás funkcióját.

A lézeres fogfehérítést egy-egy ilyen elszürkült gyökérkezelt fog – legtöbb esetben szürke metszőfog – kifehérítésére fejlesztették ki. A kezelés alkalmazásával a fog színét a mellette álló fogak színéhez igazítjuk, így a fogsor ismét teljes egészében eredeti színében ragyog, és kozmetikázni lehet ezeknek a beavatkozásoknak a kellemetlen esztétikai hatását.

Tisztáznunk kell, hogy a beteg fogbél gyulladást vagy fertőzést okozhat, melynek az árulkodó tünetei lehetnek a következők:

 • túlzott érzékenység a hideg vagy forró italokra, ételekre
 • túlzott érzékenység rágásnál
 • íny és arcduzzanat a fertőzött fog irányában
 • gennyszerű váladék ürülése a beteg fognál
 • Budapest, 11. Kerület
 • 11. Kerület fogászat

XI. Kerület Fogászat 11. kerület Oázis-Dent Bt.

https://www.kezikonyvunk.hu/14209-2/

Fogászat 11. Kerület Fogorvos XI. Kerület