Kaposvár klímaszerelés – Digital Klíma Kaposvár

Kaposvár klíma

7400 Kaposvár, Buzsáki u. 62.

+36 30-956-77-86

 

Digital Klíma Kaposvár – Szolgáltatásaink:

– klímajavítás, klímaszerelés

– klímaértékesítés

– klíma-beszerelés és -üzembehelyezés

– klímatisztítás és klímakarbantartás

 

Kaposvár klíma Kaposvár klímaszerelő

 

Klíma értékesítés, beszerelés, javítás, tisztítás Kaposváron és környékén

 

Klíma: mi alapján válasszunk készüléket?

Igényeinknek, vagy a lakás felosztásának, méretének megfelelően dönthetünk mobilklíma, vagy split klíma vásárlása mellett. A mobilklíma kompaktsága és mozgathatósága miatt olyan lakásokba ideális, ahol nehézséget okozhat a hagyományos, kültéri egységgel rendelkező légkondicionáló beszerelése. Akkor is jó választás lehet, ha albérletben lakunk, hiszen hordozható és kisebb befektetést igényel, mint a hagyományos klímaberendezések. Érdemes figyelembe venni azonban, hogy ezek általában zajosabbak, mint falra szerelhető társaik és jelentős teljesítménybeli eltérések is megfigyelhetők közöttük.

 

Teljesítmény

Ha saját lakásunkba keresünk klímát és megoldható a kültéri és beltéri egység felszerelése, érdemes a split klíma vásárlása mellett dönteni. A légkondicionáló kiválasztásakor az energiaosztály mellett a teljesítmény is fontos szempont. A gépek többsége 2,5-3,5 kW közötti, ami egy 35-45 négyzetméter közötti helyiség lehűtésére tökéletesen megfelel. Efölött az 5 kW és 7 kW teljesítményű masinák tehetnek jó szolgálatot.

A légkondicionáló kiválasztásában akár szakember segítségét is kérhetjük, hiszen ő a különböző klímaberendezéseket is ismeri, így olyat ajánlhat, ami tökéletesen megfelel az igényeinknek.

 

Energiafelhasználás

Attól függően, mennyit használjuk a klímát, az energiaosztályára is érdemes odafigyelni. A modern készülékek már jelentősen kevesebb energiát használnak, mint a régebbiek, így a tévhittel ellentétben nem fognak csődbe vinni. “A” kategóriájúnál nem igen találni rosszabbat a piacon, ami átlagos felhasználásra a legtöbb otthonba megfelelő. Ezek ár-érték arányban is jól teljesítenek. Ha fontos az energiafelhasználás, esetleg a hűtés mellett a téli fűtés megtámogatására is szeretnénk használni azonban szintén kikérhetjük a szakember véleményét.

 

Zajszint

Ha olyan helyen lakunk, ahol vékonyak a falak és szeretnénk megőrizni a jó viszonyt a szomszédainkkal, akkor bizony érdemes a zajszintre is odafigyelni. Ez többnyire a mobilklímák esetében szokott gondot okozni. A modern inverteres split klímák működése igen csendes, de sok múlik a beszerelésükön is.

A zajszintet a készülék technikai paraméterei között találhatjuk meg. Egy átlagos klíma maximális zajszintje 40-50 dB között alakul, így működésük alig hallható. Az otthoni zajszint beszélgetés nélkül a legtöbb lakásban is 50dB körül mozog, tehát a klíma nem fogja zavarni a napjainkat.

 

Kaposvár klíma - Kaposvár klímaszerelés - Kaposvári klíma tisztítás

 

Kaposvár klíma Kaposvár klímaszerelés

Kaposváron klíma Kaposvár klímaszerelés

Kaposvár

 

Kaposvár klíma szerelés Kaposvár klíma