Kaposvár díszállat kereskedés Kaposvár díszállatok

Győrfi Károly – Madár, Díszhal és Kisállat Szaküzlet Kaposvár

Kaposvár díszállat kereskedés

7400 Kaposvár, Damjanich u. 1/5.

+36 82-310-450

 

A díszállat kereskedés nyitva tartása:

Hétfőtől Péntekig: 9.00-17.00-ig

Szombaton: 9.00-12.00-ig

 

Bankkártyás fizetési lehetőség

 

Díszállat tartás – madarak

Madarat tartani sok szempontból könnyebb, mint négylábút. És bár nincs olyan szárnyas, amellyel egyáltalán nem szükséges foglalkoznunk, egyes fajoknak azért könnyebb kielégíteni az igényeit. Ha tollas pajtást szeretnénk, akkor kezdőként érdemes azokkal a kismadarakkal megismerkednünk, amelyeknek a gondozása nem túl bonyolult, mégis tökéletesen megfelelhetnek házikedvenceknek: galambok, pintyek, kanárik, hullámos papagájok és nimfapapagájok.

 

Kaposvár díszállat kereskedés

Kaposvár díszmadár kereskedés

 

Díszállat tartás – kisemlősök

A kisállatok általában társaságkedvelőek és szükségük van fajtársakra, akikkel elfoglalhatják magukat és nem unatkoznak, ha gazdijuk nincs otthon. Például együtt mosdanak, játszanak vagy akár összebújnak, kivéve a hörcsögök, ők magányosan jobban érzik magukat!

Minden kisállatnak szüksége van különböző elfoglaltságokra, akár az embereknek: még a legszebb otthonban is unatkozhatunk, ha testünk és elménk nincs elfoglalva. Ez kedvenceinkkel is így van. Azoknak a kisemlősöknek, amelyek az idő nagy részében ketrecben élnek, gyakorlatokra, játékokra van szükségük ahhoz, hogy fizikailag és szellemileg fittek maradjanak. A megfelelő tevékenységekkel elősegíthetjük kedvencünk egészségét és jólétét. Kisemlősünk számára például remek kihívást jelenthet zöldségdarabokat keresni a ketrec különböző pontjain, ráadásul közben a mászással vagy épp az ásással az izmai is erősödhetnek.

 

Kaposvár díszállat kereskedés kisemlősök

Kaposvár díszállat kereskedés

 

Díszhalak tartása

A halak toleranciaszintje nem azonos, ami lényegében azt jelenti, hogy nem egyformán szívósak. Értelemszerűen, ha még nincs tapasztalatunk az akvarisztikában, akkor olyan kopoltyúsokat célszerű választatunk, melyeknek viszonylag egyszerűek az igényei: kolibrihalak, neonhalak, zebradániók, plattik.

Ha eldöntöttük, hogy milyen halakat szeretnénk, arra még nagyon figyeljünk a vásárláskor, hogy egészséges példányokat vigyünk haza. Ha azt látjuk, hogy a díszhal testén sebek vannak és az uszonya tépett, akkor az a pikkelyes valószínűleg könnyen válik beteggé. Továbbá ellenőrizzük a kopoltyúsok szemeit is, és figyeljük arra is, hogy ne legyenek alultápláltak sem.

 

Kaposvár díszhal kereskedés

Kaposvár díszhal kereskedés

 

Kaposvár díszállat kereskedés Kaposvár díszállatok

Kaposvár