Kaposvár biztosító

Somogy Bróker Biztosítási Alkusz Kft. – Kaposvár biztosító

Kaposvár biztosító

Kaposvár, Füredi u. 24.

+36 82-412-303

Email:

Honlap: http://somogybroker.hu/

 

Kaposvár biztosító Kaposvár biztosítás

 

Személybiztosítások:

Életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás

 

Vagyonbiztosítások:

Magánvagyon biztosítás

Társasház biztosítás

Vállalkozói biztosítás

Mezőgazdasági biztosítás

 

Gépjármű biztosítások:

Gépjármű felelősségbiztosítás

CASCO

 

Életbiztosítás

Az életbiztosítás számtalan helyzetben jelenthet megoldást: ha baleset, műtét, tartós betegség vagy haláleset történik, segít az anyagiak terén, emellett az öngondoskodásnak is fontos eszköze lehet, például nyugdíjcélú előtakarékoskodás formájában.

Az életbiztosításokat a gyakorlatban két csoportra osztjuk, attól függően, hogy rendelkeznek-e megtakarítási elemmel vagy sem.

1. A megtakarítási elemmel nem rendelkező biztosításokat kockázati biztosításnak hívjuk. Ebben az esetben a biztosító arra vállal kötelezettséget, hogy a biztosítás tartama alatt, biztosítási esemény bekövetkeztekor (például a biztosított halála esetén), egy előre meghatározott összeget fizet a szerződésben meghatározott kedvezményezett részére. Amennyiben a biztosított a lejáratkor életben van, a biztosítás kifizetés nélkül megszűnik.

 

2. A megtakarítási elemmel rendelkező biztosítások esetén a befizetett biztosítási díj egy részét a biztosító befekteti, és azt biztosítási esemény, a biztosítás lejárat előtti megszüntetése vagy a biztosítási tartam végén fizeti ki. Ezen biztosítások közé tartoznak a unit-linked biztosítások, a vegyes életbiztosítások és a nyugdíjbiztosítások is.

 

Kötelező gépjármű biztosítás

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (KGFB) nem választás kérdése, erre a neve is utal. Elsődleges célja, hogy a biztosító megtérítse azokat a károkat, amelyeket esetlegesen egymásnak okoznak a közlekedés szereplői. Ha nem kötjük meg a kötelező biztosítást, kivonhatják a járművet a forgalomból, illetve, ha enélkül okozunk balesetet, akkor saját zsebből kell fizetnünk a felmerülő károkat – ami akár több millió forint is lehet.

Az évfordulós kötelező biztosítás váltás évente egy alkalommal lehetséges. A régi szerződés felmondásának az évforduló előtt legalább 30 nappal meg kell érkeznie a biztosítóhoz. Új szerződést köthetünk akár az évfordulón is, de érdemes a biztosító váltás ügyintézését egyszerre elintézni.

A kötelező biztosítást abban az esetben is megszűnik, ha eladtuk az autót és már nincs szükségünk a szolgáltatásra. Ebben az esetben a be kell jelentenünk az eladást a biztosítónknak, és a már befizetett díj egy részét visszakapjuk – időarányosan attól függően, hogy mennyi idő van még hátra az adott díjfizetési időszakból (pl. befizetett éves díj esetén az évből).

 

Kaposvár biztosító

Kaposvár

 

Kaposvár biztosító Kaposvár biztosítás