A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

Kántor Szilárd – Villanyszerelés Kaposvár Villanyszerelő

Kaposvár villanyszerelés
Kaposvár Kántor Szilárd Villanyszerelő – Szabványossági felülvizsgáló
1996 óta a szakmában, több villamos és fém-ipari szakképesítéssel és szintén több mint 20 éves széleskörű tapasztalattal rendelkező kollégákkal tudunk vállalni mindennemű villamos megrendelést; izzócserétől az ipari létesítésig. E-naplós építkezés, eonos ügyintézés, rövid határidővel, minőségi munka kedvező áron!
Villanyszerelés Kaposvár Villanyszerelő
villanyszerelési munkák

 A villanyszerelésről röviden: A villanyszerelő épület és ipari villamos berendezéseket szerelését, javítását és karbantartását végzi. A munkája során felhasznált fém és műanyag munkadarabokat megmunkálja, csatlakozókat és vezetékeket épít ki, biztonsági és szabályozási méréseket készít.

Új lakások és házak villanyszerelése Kaposváron:

Az első lépés: megrendelők igényeinek felmérése, meghatározása

Melyhez segítséget nyújtok, tanácsokkal, megfelelő anyagismerettel és gyakorlati tapasztalattal.

Fontos a fali csatlakozók és dugaljak, kapcsolók, TV, telefon, tűzhely, mosó-mosogatógép, hűtő, konyhai dugalj, (stb…) pontos helyének és a számának meghatározása.
Célszerű minél több áramkört kialakítani, ha esetleg egy világítótest vagy háztartási gép meghibásodása miatt kiold a biztosíték, akkor csak azt az egy áramkört, szakaszt áramtalanítsa, így a probléma kiszűrése is könnyebb és gyorsabb.

Első munkaszakaszban történik: A védőcső, kötődoboz, szerelvénydoboz, elosztó és a vezetékek elhelyezése.

 Második szakasz: A festés után következik, a szerelvényezés, a hálózat feszültség alá helyezése a szerelvények lepróbálása .
Az újabb szerelvénydobozok például már lehetővé teszik a csavarral való rögzítést, bár felszerelésük kicsit időigényesebb, de sokkal megbízhatóbbak, tartósabbak.

Kaposváron Régi házak és lakások villanyszerelés:

A régi lakások, házak villanyszerelésének esetében elsődlegesen teljes körű állapotfelmérést végzünk.
Az épület korától függően mások a beépített anyagok, azok minősége, és a jelenlegi állapotuk.

Előfordul, hogy egy egyszerű kapcsoló javítása során teljes vezetékcserére van szükség, mert a szerelés a régi szabványoknak megfelelően alumínium vezetékkel történt, aminek sokkal kisebb a terhelhetősége és rövidebb az élettartama is mint a rézvezetéknek.
Napjainkban az egyre több és nagyobb teljesítményű háztartási gépek ,fogyasztók miatt a lakások energia igénye megnőtt, az alumínium vezetékek ezt a terhelést nem bírják el, korszerűtlenné váltak, baleset veszélyesek, felmelegedhetnek, akár tüzet is okozhatnak.

A fejlődésnek köszönhetően, a szerelési módok, eszközök, anyagok már korszerűbbek, minden igényt kielégítenek. A régi szerelés szakszerű felülvizsgálatával és felújításával megelőzhetjük az esetleges baleseteket, anyagi kárt, és elkerülhetjük a felesleges plusz költségeket.

Minden erősáramú berendezés, azaz vezetékek, kapcsolók, dugaszoló aljzatok, elosztó szekrények, hosszabbítók és az ezekhez villamosan csatlakozó fogyasztó berendezések biztonságos üzemeltetési feltételeit vizsgáljuk meg.

Kaposvár villanyszerelő

Mint minden eszközt, az elektromos hálózatot is lehet jól, és rosszul kivitelezni. Továbbá az idő múlásával avulnak, elhasználódnak, sérülnek a villamos berendezések is. Egy törött cserepet, vagy vízvezetéket mindenki észrevesz, hisz beázunk. Sajnos az áram nem látható, a berendezések belső állapota, csak ritka esetben jár érzékelhető fény, hang, esetleg szag jelenséggel együtt. Mikor a meghibásodás bekövetkezett, valószínűleg minden jelenség fenn áll, de akkor már késő. Egy csepp vízbe még senki sem halt bele csőtörésnél, mégis mindenki megpróbálja azonnal elhárítani a hibát. Nos, képzeljük el, hogy ez a csepp képletesen a gyerek szobában elhelyezett kedves kis tündérke éjjeli lámpának a vezetéke, mely az aktuális gyerek hancúr következtében megsérül… nem biztos, hogy áramütés nélkül éli túl gyermekünk ezt a kalandot.

Szabványossági felülvizsgáló, Villanyszerelő: Az Erősáramú Berendezések Felülvizsgálata ezen potenciális hiba források felderítése miatt előírás. Az emberi élet, és értékeink megóvása nemcsak személyes, de társadalmi érdek is.

Ipari méretekben természetesen már nagyfeszültségű transzformátor állomásoktól indulva, a nagy- és kisfeszültségű kapcsoló tereken át, melyeknek kapcsoló, túl áramvédelmi, szabályzó, mérő, beavatkozó szerveinek vizsgálata is feladata a felülvizsgálónak.

Kaposvár villanyszerelő, Kaposvár villanyszerelés

Kaposváron Villanyszerelés

Az Erősáramú Berendezések Felülvizsgálatának néhány sarkalatos pontja:
• Helyiség jellegének megfelelő szerelés ellenőrzése.
• Helyiség tűzveszélyességi besorolásának megfelelő szerelés ellenőrzése.
• Helyiségek, szabadterek, térségek, objektumok tűzveszélyességi osztályba sorolásának ellenőrzése.
• Kábel, sín és vezeték rendszerek állapot és terhelés ellenőrzése.
• Túl áramvédelmi és túlterhelésvédelmi eszközök ellenőrzése.
• Hálózat szigetelés vizsgálata (nem összetévesztendő a kábelek szigetelés vizsgálataival).
• Műszeres és szemrevételezéses kötés ellenőrzések.
• Feliratok, jelölések, rajzok, dokumentációk vizsgálatai.
• Érintésvédelmi, villámvédelmi minősítések átfogó rendszer szemléletű vizsgálata.

Kaposvári Villanyszerelő Kaposvár Szabványossági felülvizsgáló Kaposvári Villanyszerelés