A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

III. Kerület Egri Borok- 3. kerület Egri borok boltja

III.Kerület Egri borok boltja

III. Kerület Egri Borok- 3. kerület Egri borok boltja

Egy korty Eger

A kiváló minőségű magyar boraink kizárólag hazai termelőktől származnak.

Védett eredetű Klasszikus Borok

Egri Bikavér Klasszikus több felmérés szerint, az egyik legismertebb magyar vörösbor, az Egri Bikavér, egyaránt belföldön és külföldön. Mindenesetre, a Magyarországon termelt azonos megnevezésű borok közül ebből a borból adnak el a legtöbbet, évente több ezer hektolitert. A bor előállításához szükséges alapanyagot csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt a feltételeknek megfelelő, kék szőlőből készült borokból lehet előállítani, legalább három fajta bor arányos házasításával. A házasított bort 6 hónapig fahordóban kell érlelni, és csak a szüretet követő év november első napja után, előzetes minősítést követően lehet forgalomba hozni. Az így készült bor a gránátvörös színmélységtől a mély rubin színárnyalatig terjedő Kékfrankos alapú száraz vörösbor házasítás, amely gazdag fűszeres, valamint gyümölcs jelleget mutató illat- és ízvilággal rendelkezik, tanninhangsúly nélkül. Az érlelési és a friss gyümölcsaromák egyaránt jellemzik a bort, komplexitását az is jól illusztrálja, hogy egyetlen szőlőfajta borának jellege sem lehet az adott borra jellemző uralkodó jegy. Magyaros ételekhez, vadhúsokból készült fűszeres ételekhez ajánljuk megfelelő hőmérsékleten fogyasztani (15-17 C fok)

Egri Csillag Classicus Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az először 2010-es évjáratból származó csillagként felragyogó fehér cuvée bor. Az Egri Bikavér fehér párjaként gondolhatunk rá. A bor előállításához szükséges szőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt a feltételeknek megfelelő, négy, legalább 50 % arányban Kárpát-medencei fehér szőlőfajta borának arányos házasításával lehet előállítani. Továbbá házasításkor az illatos fehér szőlők boának aránya együttesen sem haladhatja meg a 30%-ot. Az így készült bor olyan zöldes fehér színárnyalattól a zöldessárga, sárga színárnyalatig terjedő megjelenéssel rendelkező friss üde jellegű, gyümölcsillatokat és/vagy virágillatokat magában hordozó, intenzív gyümölcs ízekkel rendelkező száraz fehérbor, amelynek komplexitását jól illusztrálja, hogy egyetlen szőlőfajta borának jellege sem lehet uralkodó jegy benne. A bort előzetes minősítést követően a szüretet követő év március 15-től lehet forgalomba hozni. Önállóan, aperitifként de fehér húsokból készült ételekhez is ajánljuk 10-12 C fokon fogyasztani.