A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

Adományozás

Cseriti Adományboltok

Adománybolt

Cseriti adományháló honlapja:

Honlap: www.adomanyhalo.hu

Adományboltjaink:

CseritiPont Óbuda
CseritiPont Angyalföld
CseritiPont Erzsébetváros
CseritiPont Pestszentlőrinc
CseritiPont Csepel
CseritiPont Havanna

 

Cseriti Adományháló

Lecserélte a gáztűzhelyét? Útban van a bicikli? Kinőtte a gyermek a babaágyat? A CSERITI-Adományháló üzleteiben többszörösen jó célt szolgálhatnak az otthon feleslegessé vált holmik.

Az adományboltok szülőhazája Anglia. Charity shop néven már a 2. Világháború idején megnyitott az első ilyen típusú üzlet Londonban. Ma több mint 8.000 adománybolt működik a régióban. Küldetésünk az adománybolt, és a hétköznapi adományozás kultúrájának megismertetése a magyar társadalommal.
A Cseriti Szociális Szövetkezet az Adományháló projekt keretében Budapesten négy, Pilisvörösváron egy adományboltot működtet.

A rendszer és a bolthálózat működésének lényege egyszerű: az emberek behozzák, és eladásra ajánlják fel megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő személyes használati tárgyaikat. Ezeket mi begyűjtjük, logisztikázzuk, tisztítjuk, kisebb javításokat végzünk rajtuk, majd a mindenkori használt piaci árszínvonal alatt értékesítjük a nagyobb részt rászorulókból, kisebb részt kincskeresőkből és tudatos vásárlókból álló célcsoportoknak.

Az adománybolt működésével a munkaerőpiacról kirekesztett emberek számára teremtünk munkalehetőséget, legyen a célszemély 50 év feletti nő, vagy tartósan munkanélküli; a funkcionális újrahasznosítás eszközével csökkentjük a környezetünkben felhalmozódó, használatból kivont tárgyak mennyiségét; szociális vásárlási lehetőséget kínálunk a hátrányos helyzetűeknek, így biztosítva nekik valódi vásárlási élményt könyöradomány elfogadása helyett.

Az adományozó nem halmoz fel feleslegessé vált tárgyakat, a vevő pedig olcsón juthat jó minőségű használati eszközökhöz.
Akár adsz, akár veszel, mindenképpen jót teszel!

Adományozás a mélyszegénységben élőknek

Szegény sorsú kislány

Mélyben és Reményben közhasznú Alapítványunk Somogy megyei mélyszegénységben élő családoknak nyújt szociális, mentális és lelki segítséget. Támogatásunk személyközpontú és folyamatos. Élelmiszert, ruhát, cipőt, bútort, háztartási cikket, játékot osztunk. Ha van feleslege, kérjük ajánlja fel ezeknek a szegény családoknak! Pénzadományt is elfogadunk. Felajánlott adományait elszállítjuk!

Adománypont Kaposváron

Illuszráció: egy gyönyörű sas

Cím:

48-as Ifjúság útja 14.

+36 20-617-92-40 (Szent Imre utca sarka)
Honlap. Siet a Segítség (SAS) Alapítvány
Nyitva tartás Hétfő, szerda és csütörtök: 8 — 16.

Kétféle módon adományozhat

  1. Az Ön számára már szükségtelen, de még használható ruháit, műszaki cikkeit, bútorait nálunk leadhatja, és vendégünk egy kávéra, forró csokira vagy teára.
  2. Adománypontunkban minden korosztály megtalálhatja a számára szép és különleges ruhákat, cipőket, szőnyegeket, játékokat, bútorokat, műszaki cikkeket. Pénzadományért cserébe bárki bármit elvihet, ami ezek közül megnyerte tetszését.