A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

Szemészet

14. kerület Optika

14. KERÜLET – ONOME OPTIKA

+36 30-858-85-02Telefonhívás A telefonszámot
Kézikönyvünk.hu-n találta

Cím:

1133 Budapest Véső utca 8.

Nyitva: H – P: 10-18

 

Csernus Gábor vagyok, optometrista-kontaktológusként a tökéletes látás élményét nyújtom ügyfeleimnek. Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem. Szakmai munkámat a Magyar Egészségügyi Szakdolgozati Kamara, az Állami Egészség ügyi Ellátó központ támogatja és felügyeli.

Optikai szalonunk tevékenységét az  Állami Népegészségügyi és Tisztiorvos Szolgálat, valamint Budapest főváros XIII. kerületi önkormányzata engedélyezte.

 

2015 és 2017 között független optometristaként több optikai szaküzlettel is óraadói szerződésben álltam. Ez idő alatt több száz ügyfelük számára biztosítottam jelentős életminőség-javulást azzal, hogy alapos szemvizsgálatok és megfelelő látásjavító eszközök segítségével éleslátáshoz segítettem őket.

 

Egyértelművé vált számomra, hogy teljeskörű szolgáltatást csak úgy tudok nyújtani, ha Ügyfeleimet személyesen kísérem végig a tökéletes látáshoz vezető úton. A számítógépes objektív vizsgálatokkal kiegészülő szubjektív látásvizsgálattól, a lencse megrendelésén át, a tökéletesen illeszkedő keret kiválasztásáig.

Optika 3. kerület – Padamed Optika

Optika 3. kerület – Padamed Optika

+36 1-242-31-28Telefonhívás

Cím:

1031 Budapest, Római tér 2.Térkép megnyitása

Honlap: www.padamed.hukülső

Padamed Optika

3. Kerület optika padamed

 

BEMUTATKOZÁS

 

A főváros III. kerületében a Szentendrei út mentén, a Pók utcai lakótelepen fekvő Római téren szeretettel várjuk Optikánkban Önt és kedves családját. Modern műszerekkel felszerelt üzletünkben az alapos szemészeti vizsgálat után kellő időt szánunk a panaszával kapcsolatos szakmai felvilágosításra és tanácsadásra is. Látogatása végén pedig kérésére kis sorsjátékunkkal megfelezheti vagy akár vissza is nyerheti vizsgálatának árát.

 

Szolgáltatásaink:

 

SZEMÉSZETI vizsgálat

(komputeres fénytörés és szaruhártyagörbület mérés, réslámpa vizsgálat, szemfenék vizsgálat, szemnyomásmérés, binokuláris látás vizsgálata)

 

SZEMÉSZETI elsősegély

(felszínes idegentestek eltávolítása, sérülések, enyhébb fokú égések, maródások ellátása)

 

GYERMEKSZEMÉSZETI vizsgálat

(Binokuláris videorefraktométer speciálisan csecsemők és gyermekek vizsgálatára 6 hónapos kortól. Amblyopia szűrés.)

KONTAKTLENCSE illesztés, betanítás, kontroll vizsgálat
Forgalmazott kontaktlencsék: Cooper Vision, Johnson & Johnson, Alcon (CIBA Vision), Bausch & Lomb

DYSLEXIA vizsgálat és szemüveges korrekciója

SZÍNTÉVESZTÉS vizsgálata, színlátászavar szemüveges korrekciója (ColorLite)

Szemészeti szűrés /cégek részére kiszállással is/

SZEMÜVEG készítés – Szemüveg javítás

KONTAKTLENCSE és KONTAKTLENCSE ÁPOLÓSZEREK értékesítése
Kiegészítő cikkek árusítása /szemüvegtok, törlőkendő stb./

 

Érdekességek

 

Dioptria: Egy lencse fénytörésének erőssége dioptriában egyenlő a fókusztávolságának méterben kifejezett reciprok értékével.D = 1 / f

Pl. ha egy lencse egy távoli tárgyról érkező párhuzamos fénysugarakat a lencse mögött 1 m távolságra gyűjti össze, akkor 1/1, azaz 1 dioptriás. Ha 25 cm távolságra gyűjti össze, akkor : 1 / 0,25 m  =  4  Dioptriás

 

Szemtengelyferdülés: A szemtengelyferdülés kerülendő név, amely azontúl, hogy egy teljesen más fogalomra (kancsalság) is használt kifejezés, inkább félrevezető, mintsem hogy segítené az elváltozás megértését. Fénytörési hiba, a szaruhártya felszínének görbületi szabálytalansága. A szaruhártya a szabályos gömbalakhoz képest egyik átmérő irányában domborúbb, és a másik, az előzőre merőleges irányban laposabb.
Az asztigmia homályos látást okoz, akár közelre, akár távolra néz a szem.
Jellemző tünet:
Snellen ábra vonalainak eltérő élességben való látása. Az emberek zömének van kis mértékű, korrekciót nem igénylő asztigmiája.

 

III. Kerület optika3.Kerületi optika3. Kerületben optika

 

1.kép: Asztigmia hiányában az összes irányban egyformán élesnek látszódnak a vonalak.

2.kép: Asztigmia esetén valamely irányban élesek a vonalak, a többiben mosódottak.

3.kép: Ferde tengelyű asztigmia esetén valamilyen átlós irányban élesek a vonalak.

 

Fajtái:

Szabályos Asztigmatizmus:

A szaruhártya legdomborúbb és legkevésbé domború tengelye derékszöget zár be.

Direkt asztigmia : a legdomborúbb tengely függőleges (± 15 o). Az asztigmatizmus leggyakoribb formája, az esetek 88%-ában fordul elő.

 

Szabálytalan Asztigmatizmus:

Indirekt asztigmia : a legdomborúbb tengely vízszintes (± 15 o)

Ferde asztigmia : a kitüntetett tengelyek ferdén, a függőlegestől és a vízszintestől ± 15 o-nál nagyobb mértékben eltérnek

A szaruhártya legdomborúbb és legkevésbé domború tengelye hegyesszöget zár be.
Előfordulása ritka. Szemüveggel nem korrigálható.

 

Optika 3. kerület – Padamed Optika

Cím:

Budapest, 3. KerületTérkép megnyitása

III. Kerület Optika- 3. kerület Gyermekszemészet-Szemvizsgálat

III. kerület Optika – 3. kerület Gyermekszemészet

III. kerület optika, gyerekszemészet

III. kerület Optika – 3. kerület Gyermekszemészet

+36 1-242-31-28Telefonhívás

Cím:

1031 Budapest, Római tér 2.Térkép megnyitása

Honlap: www.padamed.hukülső

 

Padamed Optika és Szemvizsgáló

BEMUTATKOZÁS

A főváros III. kerületében a Szentendrei út mentén, a Pók utcai lakótelepen fekvő Római téren szeretettel várjuk üzletünkben Önt és kedves családját. Modern műszerekkel felszerelt üzletünkben az alapos szemészeti vizsgálat után kellő időt szánunk a panaszával kapcsolatos szakmai felvilágosításra és tanácsadásra is. Látogatása végén pedig kérésére kis sorsjátékunkkal megfelezheti vagy akár vissza is nyerheti vizsgálatának árát. Megújult honlapunkon külön figyelmébe ajánljuk a “Gyakori kérdések” oldalt, melyben leggyakrabban felmerülő kérdéseire találhatja meg a választ, míg a “Kislexikon” oldalon az egyes szemészeti illetve optikai fogalmak magyarázata lelhető fel. Feltétlen látogasson el az “AKCIÓK” oldalra, mert így jelentős kedvezményekkel örvendeztetheti meg magát vásárlása során.

 

III.kerület optika, szemüveg, kontaktlencse

 

Nyitva tartás:

Hétfő: 10 – 18 h
Kedd: 14 – 18 h
Szerda: 10 – 20 h
Csütörtök: 10 – 18 h
Péntek: 10 – 18 h

 

Érdekességek

Multifokális lencse: Választóvonal nélküli, folyamatos dioptria átmenetet produkálva a lencse felső részén át távolra, a lefelé haladó sávban előbb a köztes távolságokhoz, majd legalul a közeli olvasáshoz szükséges dioptriaértékek találhatók.
Előnye, hogy bármely távolságra élesen láthat viselője a szemüvegcsere nyűge nélkül.
Hátránya: A széli részeken kissé torzított képet ad, és ez a torzítás annál nagyobb, minél erősebb a közelre szükséges dioptria.
Tipikus problémák a fekve történő olvasáskor illetve autóvezetésnél a tolatáskor szokott jelentkezni. Használata kötöttebb testtartást illetve fejtartást igényel, ezért használatához általában megszokási idő szükséges. Tapasztalat szerint az állandó távoli szemüvegviselők sokkal sikeresebben viselik, ellentétben azokkal, akik csak alkalmilag teszik fel, vagy egyáltalán nem viselik távoli szemüvegüket.

 

Polárszűrős lencse: Főként a napszemüvegek, de a hagyományos dioptriás szemüvegek lencséje is rendelkezhet polárszűrős képességgel. Ennek révén a szem káprázását okozó csillogásokat lehet kiszűrni, amelyek legjellemzőbb módon a vízfelszínekről, úttestekről, szélvédő üvegekről, színes képesújságok lapjairól származnak és zavarják látásunkat.

 

3. Kerület szemészet

III. kerület Optika – 3. kerület Gyermekszemészet Cím:
Budapest, 3. KerületTérkép megnyitása

3. Kerület gyermekszemészet – 3. Kerületi Optika

Optika Kaposvár Cvikker Optika

Kaposvár optika

 

  • Nyitva tartás:
  • Hétfő: 9:00-17:00
  • Kedd: 9:00-17:00
  • Szerda: 9:00-17:00
  • Csütörtök: 9:00-17:00
  • Péntek: 9:00-17:00
  • Szombat: ZÁRVA
  • Vasárnap: ZÁRVA

Optika Kaposvár Cvikker Optika

Végre itt a tavasz, újra hét ágra süt a nap. Szemüveges gyerekeknek kínálunk polárszűrős , uv-szűrős napszemüveg előtétes kereteket.

Optika Kaposvár Cvikker Optika