A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

Egészség

XI. Kerület Fogászat 11. kerület Oázis-Dent Bt.

11. Kerület fogászat oazis dent

Szeretettel várjuk pácienseinket mind körzeti és privát rendelésünkön kellemes hangulatú rendelőnkben.

Az Oázis-Dent csapata

Dr. Nartey Reuben és Dr. Jakse Judit

Saját fogainknál nincs értékesebb, ezért rendelőnkben a végsőkig törekszünk a fogak megmentésére. Ha viszont fogászati problémája merülne fel, ajánlott a lehető leggyorsabban kezelni a helyzetet, hogy foga még menthető legyen. Minden korosztály számára biztosítunk tömést, gyökérkezelést, esetlegesen fogeltávolítást, mindezt profi érzéstelenítéssel, modern alapanyagokat és korszerű technikákat alkalmazva.

Fogászati Kezeléseink

Fogtömés,

Egyéb tömések,

Gyökértömések,

Fogkő eltávolítás,

Fogfehérítés,

Gyermekfogászat,

Fogpótlás,

Kivehető fogpótlások,

Szájsebészet

11. Kerület Fogászat

 

Szájsebészet 

Olyan fogászati beavatkozásokat kell érteni alatta, amelynek során a hagyományos terápia már nem vezetne eredményre. Ilyen lehet egy egyszerű foghúzás is, és ennek a műtéti változata, a gyökér csúcsának eltávolítása, egyéb ciszták műtéti beavatkozása. A szájsebészetnek egy külön területe az implantáció. Az ilyen kezelések során kompatibilis anyagokat felhasználva csavarokat építenek az állcsontba, ami a gyógyulási időt követően szinte eggyé válik azzal, és koronát lehet rá helyezni. A beültetés olyan előnyökkel jár, hogy pl. a fog csiszolásra nem lesz szükség, és így nem kell hidakat sem építeni. A pótlás beültetését követően, amennyiben az szakember javaslatait maradéktalanul betartják, és ez megfelelő szájhigiéniával párosul, akkor a kilökődés valószínűsége igen csekély.
A bölcsességfog eltávolítása
Gyakori, hogy a bölcsességfog előtörésekor az állkapocsban nincsen elegendő hely, ahhoz, hogy fogsorba a fog  megfelelően illeszkedjen, így a felszín alatt maradhat egy része, vagy akár az egész fog.

A fentiekből következően javasolt a fog eltávolítása a következő miatt:

 •        gyulladás alakulhat ki az előtörés körül az ínyen
 •        megjelenhet ciszta a fogkorona környékén, ami még a csontban van
 •        károsodnak a nyomás hatására az előtte lévő ép fogak
 •        gyulladásos góc alakulhat ki, ha rendellenes az áttörés
 •        a rendellenes bölcsességfog torzítja a fogsort, és a harapás is rendellenes lehet, fogszabályzóra lehet szükség.
 •        Szövődmények léphetnek fel a későbbi fogpótlások estén

11. Kerület fogász

Gyermek fogászat

A gyermekfogászat a fogorvoslás egy külön komplex területe, ami felöleli a fogászat minden ágát, de azoktól különbözik, ugyanis a gyermekfogászatban nem lehet változatlanul érvényesíteni a felnőtteken alkalmazott kezeléseket. A gyermek nem egy felnőtt kicsiben. A fog-és szájbetegségek kialakulása, lefolyása gyermekkori sajátosságokat mutat, így természetesen a gyógyítás módszerei is mások. A gyermekek fogászati kezelésében első helyen nem a gyógyítás, hanem a megelőzés áll. Éppen ezért nagyon fontos a fogmosás, amit már az első fogak megjelenésével el kell kezdeni, hogy gyermekünknek megszokott, mindennapos rutinná váljon a fogtisztítás. Az iskoláskor előtti időszak szokásai nagymértékben meghatározzák a száj és a fogazat állapotát egész életünkre.

A fogazat fejlődése

A tejfogazat fejlődése már a magzati élet 8. hetében megindul, és a 9. magzati hónapban már megvan az összes tejfog koronája, a középső tejmetszők koronája pedig már teljesen kifejlődött.
A maradófogak közül az első nagyőrlő (a hatos fog) csírája a 4. magzati hónapban fejlődik ki. Az 5. hónaptól a születést követő első-második hónapig kialakul az összes maradófog telepe (a hetes és nyolcas fog kivételével), és lassan el is kezd meszesedni. A hetes fogak csírája ez első életév táján, míg a nyolcasoké (bölcsességfogak) 4-5 éves korban fejlődik ki. Először a fogak koronai része fejlődik ki, majd ha a korona teljesen kialakult, elkezdődik a gyökér fejlődése is.

Fogtömés – Esztétikus fogtömés

Egy szuvasodás markánsan jelzi, hogy kezelésre szorul a fog. A szuvasodás mélyen terjed a foganyag szöveteiben, és sokáig nem okoz panaszt. Mikor már jelez, addigra már kiszámíthatatlan a kezelés kimenetele. Ez már egy hosszas folyamatnak a fájdalmas vége. Jellege szerint lehet felszíni, kicsi, közepes és mély.

Amennyiben a keményszövetben komolyabb anyagveszteség lépett fel, úgy a szuvasodás ellátása annak kiterjedésétől függ. Minden alkalmazott kezelés lényege a szuvas részek eltávolítása és a fog integritásának a helyreállítása.

A gyökérkezelés (endodonciai kezelés):

Egy olyan fogászati eljárásról beszélünk, melynek során a sérült vagy fertőzött fogbelet (pulpa), amely speciális sejtekből, erekből, szövetszálakból, idegekből áll, gyökértöméssel pótoljuk. Leggyakrabban a fogbélgyulladások vezetnek a gyökérezeléshez, amit a mély szuvasodásból származó baktériumpenetráció okoz.

A fogak főként dentinnek nevezett kemény állományból állnak. A fognak az íny alatt húzódó része, amit gyökérnek nevezünk, amely segítségével a fog stabilan helyezkedik el az állkapocsban. A frontfogak egy, míg az őrlőek több gyökérrel rendelkeznek, így a gyökércsatornák száma is eltérő.

Fogfehérítés

Az aktív fogfehérítő anyag a fogzománcban levő színanyagokkal kapcsolatba lép és az elszíneződéseket kifehéríti, a zománc károsítása nélkül.

Hatékonysága függ a fogak elszíneződésének mértékétől, fajtájától. A sárgás, barnás fogszín esetén tudjuk elérni a legnagyobb hatékonyságot, míg a szürkésebb elszíneződésű fogaknál az eredmény mértéke mérsékeltebb lehet.

Hangsúlyozzuk, hogy ez csak is egy esztétikai beavatkozás, mellyel a páciens esztétikai érzete, élménye javítható, visszaadva a mosolygás örömét.

Fogfehérítés foganként, gyökérkezelt fogak fogfehérítése

A gyökérkezelt fogaknál fordulhat elő, hogy az élettelen keményszövet elszürkül. Ettől függetlenül tökéletesen végzi a rágás funkcióját.

A lézeres fogfehérítést egy-egy ilyen elszürkült gyökérkezelt fog – legtöbb esetben szürke metszőfog – kifehérítésére fejlesztették ki. A kezelés alkalmazásával a fog színét a mellette álló fogak színéhez igazítjuk, így a fogsor ismét teljes egészében eredeti színében ragyog, és kozmetikázni lehet ezeknek a beavatkozásoknak a kellemetlen esztétikai hatását.

Tisztáznunk kell, hogy a beteg fogbél gyulladást vagy fertőzést okozhat, melynek az árulkodó tünetei lehetnek a következők:

 • túlzott érzékenység a hideg vagy forró italokra, ételekre
 • túlzott érzékenység rágásnál
 • íny és arcduzzanat a fertőzött fog irányában
 • gennyszerű váladék ürülése a beteg fognál
 • Cím:
  Budapest, 11. Kerület
 • 11. Kerület fogászat

XI. Kerület Fogászat 11. kerület Oázis-Dent Bt.

https://www.kezikonyvunk.hu/14209-2/

XII. KERÜLET OPTIKA – 12. KERÜLETI KIRÁLYHÁGÓ OPTIKA

12. Kerület Királyhágó optika

Üzletünk 2002. szeptembere óta várja a kedves látni vágyó ügyfeleit. Elsőrendű szempontnak tekintjük, hogy kimagasló technikai színvonalon, korszerűen felszerelt környezetben, minden igényt kielégítő optikai szolgáltatást nyújtsunk.

A látás életünk legfontosabb érzéke. Az információk 90%-a látás során jut el hozzánk. Szeretnénk, ha ügyfeleink részletes tájékoztatást követően pontosan értenék látásuk problémáját és részesei lennének annak a folyamatnak, amikor látásproblémájuk megoldódik.

12. Kerület optika

Az optikailag összetettebb szemüvegek pontos elkészítéséhez számítógépes HOYA VisuReal (centírozó) feljelölő rendszert használunk, ezzel garantáljuk, hogy nálunk minden szemüveg optikailag a legpontosabban és személyre szabottan készüljön el.

12. Kerület optika

Királyhágó optika Amit kínálunk:
 • Egyfókuszú lencsékből állandó raktárkészlettel rendelkezünk, így akár fél órán belül elkészítjük új szemüveged
 • Legmodernebb MULTIFOKÁIS (progresszív) szemüveglencsék,
 • 12. Kerület multifokális szemüveg lencse
 • Munka- és monitorvédő szemüveglencsék,
 • Bifokális szemüveglencsék,
 • Vékonyított szemüveglencsék,
 • Fényre sötétedő- és speciális dioptriás napszemüveg lencsék,
 • Dioptriás sportszemüvegek, (pl. jégkorong, labdajátékok, úszás stb.)
 • Speciális lencseszínezések,
 • Valamennyi szemüveglencséink a legkorszerűbb felületkezeléssel kaphatóak

Kontaktlencsék típusai:

Alapanyag szerint:
 • kemény alapanyag
 • félkemény alapanyag
 • lágy alapanyag (legelterjettebb napjainkban)
Kihordási (viselési) idő szerint:
 • havi cseréjű
 • 2 hetes cseréjű
 • 1 napos (eldobható)

12. Kerület optika Javítás:
 • forrasztás (titán keret esetén is)
 • szárjavítás és csere
 • damilozás
 • csavarpótlás
 • orrtámasz cseréje
 • szemüvegkeret beállítás és fejre adaptálás
 • ultrahangos tisztítás
 • eltört vagy sérült keretből szemüveglencse átcsiszolása új keretbe
 • Az optika.hu oldalakat az Optika Egyesület tartja fenn. Egyesületünk tulajdona az optika.hu, az optic.hu és az optics.hu domainnevek. Az optika.hu a Magyar Optikus Ipartestület, a Magyar Látszerész Optometrista Kontaktológus Szövetség és a Magyar Diplomás Optometristák Egyesülete hivatalos partnere az erről szóló megállapodás értelmében.
 • Multifokális szemüveglencsék

ID Mystyle V+

Legexkluzívabb, prémium progresszív szemüveglencse. Korlátlan tervezési variációban kapható, így a személyre szabott szemüveglencse fogalmát egy még magasabb szintre emeli. A Hoya egyedülálló Binokuláris Harmonizációs Technológiájának köszönhetően példátlan binokuláris teljesítményt nyújt a szemüvegviselőknek. Ez a 100% személyre szabott szemüveglencse a Hoya legújabb, forradalmi technológiai eljárásainak felhasználásával kerül legyártásra.

Célcsoport:

 • Azok a presbióp szemüvegviselők, akik nagyra értékelik a csúcsminőségű termékeket , és akár magasabb árat is hajlandóak kifizetni annak érdekében, hogy a legújabb technológiai eljárásokkal készülő szemüveglencsét viseljenek.
 • Azok a vásárlók akik személyre szabott szemüveglencsére vágynak. Mely kielégíti minden vizuális igényüket, legyenek akár tapasztalt, akár kezdő presbióp szemüveglencse viselők.

Jellemzők:

 • Binokuláris Harmonizációs Technológia
 • Binokuláris Szem Modell
 • ID FreeForm Tervezési Technológia
 • Kiegyensúlyozott Látáskontrollú
 • Hoya IDentyfier

Előnyei:

 • 100% személyreszabott progresszív szemüveglencse
 • Könnyed, megeröltetés nélküli fókuszálás
 • Tökéletes mélységészlelés
 • Természetes látás, stabil látómező

Optika ID Lifestyle V+ és ID Lifestyle V+ X-Act prémium progresszív szemüveglencsék

Hoyalux iD LifeSytle VMindkét szemüveglencse típus Freeform technológia álltal készűlt . Mindkét szemüveglencse típus két felülettervezésben kapható. A kétféle tervezési eljárás:

Harmony:

Egy sokoldalú progresszív lencse a fő tekintési irányok bármelyikének speciális kiemelése nélkül. A legkényelmesebb progresszív eloszlát biztosítja ezekben a fő irányokban.

Jellemzői:

 • magas megszokási arány
 • széles közeli látómező
 • egyszerű képváltás az egyszerű látómezők között
 • különösen ajánljuk olvasáshoz, számítógépes munkához, statikus tevékenységhet

Célcsoport:

 • tapasztalt prsbiópok

Clairity:

Egy dinamikus progresszív lencse,amelynél az elsődleges hangsúly a távoli látómezőn van.

Jellemzői:

 • gyors megszokás
 • széles távoli látómező
 • tiszta zavartalan látómező
 • ajánlott autóvezetéshez, kerékpározáshoz és egyéb dinamikus tevékenységhez

Célcsoport:

 • fiatal, aktív presbiópok, első progresszívlencse viselő

Technológia eljárások:

 • Binokuláris Szem Modell
 • ID FreeForm Tervezési Technológia
 • Kiegyensúlyozott Látáskontroll

Optika Hoya Summit Pro TrueForm

Summit Pro amely az önkifejezés szabadságát biztosítja. A kreatív, magabiztos emberek számára a modern szemüvegek kiváló lehetőséget biztosítanak az önkifejezésre. Ehhez egy szemüveg már nem feltétlenül elég, a hangulatváltozás különböző szemüvegekkel is kimutatható. Ma már a szemüveg arra is használható, hogy az egyes helyzeteknek jobban megfeleljünk,legyen szó akár egy üzleti tárgyalásról vagy a szabadidő eltöltéséről.

Tulajdonságai:

 • Megnövelt látásélesség
 • Természetes látás minden irányba és távolságra
 • Tökéletes egyensúly a távoli és közeli képek között

Summit CD lencse az önkifejezés és a természetes látás eszköze, különösen a kicsi, divatos szemüvegkeretekhez ajánlott és a progresszív lencsék minden pozitív tulajdonságával rendelkezik. Kis szemüvegkeretben természetes látást biztosít minden távolságra. Garantálja hogy a távoli és közeli távolságra történő látás teljesen kiegyensúlyozott legyen. Semmiféle torzulás nem lép fel, perifériás látáskor a távoli és közeli pontok közötti átmenet kényelmes szemmozdulattal teljesül. A Summit CD lencse biztosítja a divatos megjelenést és a természetes látást.

Tulajdonságai:

  • Megnövelt látásélesség
  • Ideális kisméretű és divatos keretekhez
  • Gyors és egyszerű váltás távoli és közeli képek között

https://www.kezikonyvunk.hu/kiralyhago-optika/