ALBA OPTIKA szemvizsgálat Székesfehérvár – Optika Székesfehérvár

Székesfehérvár optika

ALBA OPTIKA szemvizsgálat Székesfehérvár

Optika Székesfehérvár

8000 Székesfehérvár, Sarló u. 4.

+36 22-348-566

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9 – 12, 14 – 17 óráig

Honlap: https://albaoptika.hu/

 

Szolgáltatásaink

Optika Székesfehérvár

Szakorvosi 3D látásvizsgálat

Szemüvegkészítés, szemüvegjavítás

Kontaktlencsék

Ápolószerek

 

Székesfehérvár Optika

Látásélesség-vizsgálat

Csökkenő méretű jeleket tartalmazó ábrák olvasásával történik az optikában (távoli és közeli és olvasópróba).

 

Szemnyomás-mérés

Zöldhályog felderítésre használt vizsgálati módszer, amely a szemgolyó elülső részében található csarnokvíz által okozott nyomást méri.

A későn felismert, kezeletlen zöldhályog akár teljes vaksághoz vezethet, ám korai felderítésével a folyamat megállítható, vagy jelentősen lassítható. Az Alba Optika ebben is segítségére tud lenni.

Fokozott kockázatnak vannak kitéve a 40 év felettiek, a rövidlátók, a magas vérnyomásúak és azok, akiknek a családjában már előfordult hasonló betegség.

Évente ajánlott kontrollvizsgálat.

Székesfehérvár Optika

 

Alba Optika Szemfenék vizsgálat

Minden látásvizsgálat során elvégzendő feladat, melynek során műszerrel ellenőrizzük optikánkban a szemfenék központi területét, ami az éles látásért felel.

 

Szemfenék vizsgálat – hagyományos módszerrel

A szemfenék vizsgálatát lehet hagyományos és modern eszközökkel is végezni.

Hagyományos módszer során egy távcsöves nagyítón keresztül, erős fény segítségével átvilágítják a szem elülső közegeit. A vizsgálathoz a pupillát kitágítják, akár szemcseppentéses módszerrel, ami kellemetlen folyamat.

Időpontfoglalásért keresse optikánkat elérhetőségeinken.

 

Szemfenék vizsgálat – digitális módszerrel

Ezzel szemben létezik és már nálunk is rendelkezésre áll, egy modern vizsgálati eszköz: a fundus kamera, amely a pupilla tágítása nélkül készít fotót a szemfenék állapotáról.

Mi, az Alba Optikában a Next Sight nagyfelbontású, 3dimenziós szemfenék-fényképező berendezést használjuk, amellyel a legkisebb elváltozások is pillanatok alatt felderíthetők.

 

Székesfehérvár optika

8000 Székesfehérvár

 

Digitálisan rögzítjük az elkészült képeket, amit szakorvosunk kiértékel.

Amennyiben a tünetek indokolttá teszik, úgy a felvétel elektronikus formában is továbbítható klinikai véleményezésre.

Az optika a szemfenék-fotókat 30 évig megőrzi. A régi felvételek összehasonlításával megállapítható, van-e olyan elváltozás, ami szemészeti, vagy belgyógyászati kezelést indokol.

A Next Sight készülékkel végzett vizsgálat érintés- és fájdalom-mentes! Kérdéseivel vagy időpontfoglalásért keresse az optika munkatársait!

 

Szemizom-vizsgálat

Migrénes fejfájást, szédülést és kettős látást is okozhat a szemizmok egyensúlyának eltérése. A polateszt nevű vizsgálat segítségével megállapítható, hogy a két szemgolyó helyesen működik-e, tudnak-e együtt egy pontra fókuszálni. Prizmás szemüveggel korrigálható a szemizom egyensúlyzavara. Az Alba Optika ebben is segítségére tud lenni.

 

Szaruhártya-vizsgálat

A szaruhártya sérülése, gyulladása akár részleges vagy teljes vaksággal fenyeget! Tartósan kontaktlencsét viselők számára félévente ajánlott az ellenőrzés, amely a szem elülső felszínének állapotát vizsgálja. Kérjen időpontot optikánkba!

 

A szemüveg és a kontaktlencse ma már szorosan összetartozik.

Az, aki általában kontaktlencsét hord alkalmanként egy szemüveget is feltehet, hiszen a szemüveg öltöztet. Lehet ugyanolyan kiegészítő, mint egy táska, vagy ékszer. A legnagyobb divatházak márkáival lehet szemüveget kapni – optikánkban is. Hozzáigazítják azoknak a fazonjait, színeket az az évi ruha kollekciójukhoz.

Az, aki általában szemüveget hord, alkalmanként, akár napi eldobható változatban kontaktlencsét is viselhet. Buliba, sportoláshoz vagy strandon. A kontaktlencsék széles változata áll rendelkezésre, mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt optikánkban is.

Azonban a legelőnyösebb egészségügyi szempontból a szemüveglencse a keretben. Ma már sok speciális lencse kapható. Mindenki megtalálhatja az életvitelének, hobbijának, munkájának megfelelőt optikánkban. Amennyiben megfelelő korrekciót hordunk, ezek a szemüvegek megkönnyítik az életünket, munkavégzésünket. Az optikában részletes felvilágosítást tudunk adni ezekről a termékekről és Önnek a legmegfelelőbbet tudjuk ajánlani.

 

A kontaktlencse előnyei:

– teljes látótér,

– az arckép változatlan,

– nem csúszik le az orról,

– a párásodás nem befolyásolja,

– védi a szemet az ultraibolya-sugárzástól,

– szabad mozgás, munka közben,

– aktív élet lehetősége, extrém sportoknál is,

– bármilyen napszemüveggel használható.

– kontaktlencsével a szem színe megváltoztatható.

Székesfehérvár Alba Optika

 

A kontaktlencse viselésének legfontosabb feltétele a rendszeres szemvizsgálat, melyet tanácsos félévente elvégezni, így megelőzhető a kontaktlencse túlhordása esetén fellépő szaruhártya- és kötőhártya elfajulás. A kontaktlencse vásárlást teljes körű látásvizsgálat előzi meg, mely során eldől, milyen típusú lencsét ajánlott használnia.

Szakorvos által felírt különleges kontaktlencsék elérhetők egy- és többfókuszú, sphérikus és tórikus változatban is optikánk kínálatában. Választhat napi vagy havi cseréjű és akár színes lencsét is!

Az első alkalommal optometrista szakember segítségével többféle lencsét is kipróbálhat, hogy eldönthesse, melyik az Ön számára a legkényelmesebb viselet. Megtanítjuk a kontaktlencse helyes felhelyezésére, valamint tanácsod adunk, hogyan tárolja és ápolja azokat.

Az Alba Optikában mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő és számára legkényelmesebb kontaktlencsét!

Tisztítószerek széles palettáját tartjuk készleten, bármikor betérhet hozzánk, ha fogyóban van a készlete. Ügyeljen az előírt csereperiódus pontos betartására, mellyel szeme épségét óvja!

Látás vizsgálatainkhoz bejelentkezés szükséges!

 

Székesfehérvár Optika

8000 Székesfehérvár

 

Székesfehérvár optika Székesfehérvár látás- és szemvizsgálat