A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

4. KERÜLET CUKRÁSZDA

Nyitvatartás: MINDENNAP 9:00-20:00

Nyáron: 9:00-21:00

A cukrászda története

Az angyalföldi Kunyhó Cukrászda története 1956-ig nyúlik vissza.
Alapítója id. Osváth Péter a Gerbaud és a szegedi Virág Cukrászdában megszerzett tudását kamatoztatva, 1956-ban nyitotta meg első üzletét.
Angyalföldön a Béke úton álló, parányi kis kunyhóra emlékeztető cukrászdában, gépesítés nélkül kézműves fagylaltot és krémest készített.
10 év elteltével, 1966-ban a közeli a romos fűszerbolt teljes átalakítását követően, a Jász utca és Dolmány utca sarkára költözött az egykori kis Kunyhó, és ezzel egy sikertörténet vette kezdetét, immár Kunyhó Cukrászda néven.

Az angyalföldiek körében hamar népszerűvé vált a Kunyhó Cukrászda és lassacskán Budapest minden pontjáról érkeztek a vendégek, az akkora már legendássá vált krémesért.

Innen fakad Mesterünk, id. Osváth Péter méltán elhíresült beceneve is: Krémeskirály!

A hetvenes évek közepére a Kunyhó Cukrászda igazi családi vállalkozássá nőtte ki magát, hiszen megszülettek a „krémeskirályság” trónörökösei, Péter és Csaba.

A fiúk már gyermekkoruk óta cukrásznak neveltettek, és megtanultak minden szakmai fortélyt Édesapjuktól.

Kunyhó Cukrászda

Magas szintű szakmai tudásnak, és az állandó jó minőségre törekvésnek köszönhetően, a Kunyhó a mai napig Angyalföld egyetlen patinás cukrászdája, ahol nap, mint nap 150 féle kézműves süteményt, tortát és desszertet kínálnak.

Az ezredforduló előtt az ifjabbik testvér, Osváth Csaba vette át a cukrászda irányítását, és fiatalos lendülettel megújította a családi vállalkozást.

Megőrizve a cukrászda hagyományait, kényelmesebb és nagyobb vendégteret, továbbá fedett és fűtött teraszt alakított ki, továbbá a műhely is számos új, modern felszereléssel bővült.

A tradicionális receptek alapján, a hagyományos eljárásokkal készült süteményekhez, esküvői és szülinapi tortákhoz természetes alapanyagokat használnak, ezzel biztosítva a házias ízvilág és a látványos megjelenés tökéletes harmóniáját.

Tavasztól késő őszig, olasz alapanyagokból készült kiváló minőségű, főzött fagylalttal és parféval is csábítja vendégeit, amely családi program és gasztronómiai körutazás is egyben.

Az angyalföldi cukrászda termékeit számos viszonteladó is értékesíti, de hosszú évek óta a dunai sétahajók ellátásáról is Ők gondoskodnak.

Bár a nyitás óta közel 60 év telt el, és már a legújabb generáció nevelkedik az Osváth családban a cukrászda jellegzetes freskói, a mitsem változott szellemiségről árulkodnak: elérhető áron minőségi és házias süteményt, tortát kínálni!

Termékeink:

Krémesek:

Sima Krémes

Franciakrémes

Albán és Extra krémes

Gesztenyés Krémes

Képviselőfánk

Ekler

4. Kerület cukrászda sütemény

Szelet torták

Hagyományos torták

Különleges torták

Desszertek/Csemegék

Cukrászdai péksütemények

Kimért édes sütemények

Kimért sós sütemények

Figurás szülinapi torták