3. kerület optika – III. kerület szemüveg G. Optika

3. kerület optika III. kerület szemüveg

1035 Budapest, Búza u. 6.

+36 30-209-34-46

 

Nyitvatartás:

H-P: 10:00-18:00

 

Komplett szemüveg 7990,- Ft-tól!

INGYENES LÁTÁSVIZSGÁLAT.

Kontaktlencse, napszemüveg, kiegészítők.

 

A szemüveg tisztítása

Szemüvegünk a napi használat során porosodhat, zsírosodhat és szennyeződhet.

Rendszeresen mossuk szemüvegünket langyos csapvíz alatt szappannal vagy mosogatószerrel. A látszerészek a szemüveg szárazra törléséhez pelenkát használnak. Ezt ajánljuk otthon is a szemüveg mosása után. Helyettesíthető hasonló jó nedvszívó anyaggal (puha póló, atléta). Ezt a törlőkendőt csak erre a célra használjuk. Legyen ez a szemüveg törülközője. Tartsuk is ott, ahol a szemüvegünket mosni szoktuk. Papírzsebkendővel, papírtörlővel, szalvétával, műszálas vagy durvább anyagokkal való törlést kerüljük, ugyanis összekarcoljuk vele a szemüveglencséket.

Napközben ne töröljük rajtunk levő ruhába. Legyen nálunk egy mikroszálas szemüveg törlőkendő a szemüvegtokban, vagy külön. A mikroszálas törlőkendő használata előtt győződjünk meg arról, hogy a szemüveglencsén nincs por vagy egyéb „szilárd” szennyeződés. Ezzel a száraz törléssel ugyanis sokszor többet árthatunk, ha a szemüveglencsén a szilárd szennyeződést dörzsöljük. Ez még a jobb minőségű felületkezelt szemüveglencsékben is kárt okoz, elveszítve felületkezelési garanciájukat.

Egyéb tisztító spray-ket csak szakember információja után használjon. Ablaktisztítót felületkezelt szemüveglencséhez ne használjunk, mert az antireflex réteg feloldódhat.

Vannak forgalomban egyszer használatos általában alkohollal átitatott törlőkendők, melyeket csak akkor használhatunk, ha szemüvegünket rendszeresen mossuk. Ez nem helyettesíti a mosást!

 

Egyfókuszú lencsék:

csak egy adott távolságra (közelre vagy távolra) nyújtanak éles képminőséget. A lencse teljes egészében egy adott korrekció/dioptriaérték kerül becsiszolásra. Általában a rövidlátás, a távollátás és az astigmia korrekciójára alkalmasak. Rövidlátás esetén „mínuszos”, távollátás esetén „pluszos”, míg astigmia esetén a lencsét „cylinderes” lencsének hívjuk. Amikor már a szem természetes öregedése (presbyopia) során olvasószemüvegre (közeli korrekcióra) van szükség, akkor is általában egyfókuszú, úgynevezett olvasószemüveget javaslunk – amennyiben egyetlen távolságra kívánják használni a szemüveget.

 

Többfókuszú lencsék:

Ezeknek a lencséknek több fókuszpontjuk van, vagyis jóval szélesebb az a tartomány (távolság), ahol használhatjuk őket. Ide tartoznak a bifokális, trifokális és a multifokális (progresszív) lencsék is.

 

3. kerület optika III. kerület szemüveg

3. kerület optika III. kerület szemüveg

Budapest, III. kerület