A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

Fogászat 11. kerület Oázis-Dent Bt.

Egy fogorvosi rendelő belejét ábrázoló fotó
 • +36 1-203-18-27 A telefonszámot
  Kézikönyvünk.hu-n találta
 • Cím:
  1119 Budapest, Hadak útja 2.
 • Kezeléseink

  Fogtömés,Egyéb tömések,Gyökértömések,Fogkő eltávolítás,Fogfehérítés,Gyermekfogászat,Fogpótlás,Kivehető fogpótlások,Szájsebészet

Fogászat 11. kerület Oázis-Dent Bt.

Szeretettel várjuk pácienseinket mind körzeti és privát rendelésünkön kellemes hangulatú rendelőnkben.

Az Oázis-Dent csapata

Dr. Nartey Reuben és Dr. Jakse Judit

Fogtömés – Esztétikus fogtömés

Egy szuvasodás markánsan jelzi, hogy kezelésre szorul a fog. A szuvasodás mélyen terjed a foganyag szöveteiben, és sokáig nem okoz panaszt. Mikor már jelez, addigra már kiszámíthatatlan a kezelés kimenetele. Ez már egy hosszas folyamatnak a fájdalmas vége. Jellege szerint lehet felszíni, kicsi, közepes és mély.

Amennyiben a keményszövetben komolyabb anyagveszteség lépett fel, úgy a szuvasodás ellátása annak kiterjedésétől függ. Minden alkalmazott kezelés lényege a szuvas részek eltávolítása és a fog integritásának a helyreállítása.

A gyökérkezelés (endodonciai kezelés):

Egy olyan fogászati eljárásról beszélünk, melynek során a sérült vagy fertőzött fogbelet (pulpa), amely speciális sejtekből, erekből, szövetszálakból, idegekből áll, gyökértöméssel pótoljuk. Leggyakrabban a fogbélgyulladások vezetnek a gyökérezeléshez, amit a mély szuvasodásból származó baktériumpenetráció okoz.

A fogak főként dentinnek nevezett kemény állományból állnak. A fognak az íny alatt húzódó része, amit gyökérnek nevezünk, amely segítségével a fog stabilan helyezkedik el az állkapocsban. A frontfogak egy, míg az őrlőek több gyökérrel rendelkeznek, így a gyökércsatornák száma is eltérő.

Fogfehérítés

Az aktív fogfehérítő anyag a fogzománcban levő színanyagokkal kapcsolatba lép és az elszíneződéseket kifehéríti, a zománc károsítása nélkül.

Hatékonysága függ a fogak elszíneződésének mértékétől, fajtájától. A sárgás, barnás fogszín esetén tudjuk elérni a legnagyobb hatékonyságot, míg a szürkésebb elszíneződésű fogaknál az eredmény mértéke mérsékeltebb lehet.

Hangsúlyozzuk, hogy ez csak is egy esztétikai beavatkozás, mellyel a páciens esztétikai érzete, élménye javítható, visszaadva a mosolygás örömét.

11. Kerület fogfehérítés

Fogfehérítés foganként, gyökérkezelt fogak fogfehérítése

A gyökérkezelt fogaknál fordulhat elő, hogy az élettelen keményszövet elszürkül. Ettől függetlenül tökéletesen végzi a rágás funkcióját.

A lézeres fogfehérítést egy-egy ilyen elszürkült gyökérkezelt fog – legtöbb esetben szürke metszőfog – kifehérítésére fejlesztették ki. A kezelés alkalmazásával a fog színét a mellette álló fogak színéhez igazítjuk, így a fogsor ismét teljes egészében eredeti színében ragyog, és kozmetikázni lehet ezeknek a beavatkozásoknak a kellemetlen esztétikai hatását.

Tisztáznunk kell, hogy a beteg fogbél gyulladást vagy fertőzést okozhat, melynek az árulkodó tünetei lehetnek a következők:

 • túlzott érzékenység a hideg vagy forró italokra, ételekre
 • túlzott érzékenység rágásnál
 • íny és arcduzzanat a fertőzött fog irányában
 • gennyszerű váladék ürülése a beteg fognál
 • Szájsebészet 

  Olyan fogászati beavatkozásokat kell érteni alatta, amelynek során a hagyományos terápia már nem vezetne eredményre. Ilyen lehet egy egyszerű foghúzás is, és ennek a műtéti változata, a gyökér csúcsának eltávolítása, egyéb ciszták műtéti beavatkozása. A szájsebészetnek egy külön területe az implantáció. Az ilyen kezelések során kompatibilis anyagokat felhasználva csavarokat építenek az állcsontba, ami a gyógyulási időt követően szinte eggyé válik azzal, és koronát lehet rá helyezni. A beültetés olyan előnyökkel jár, hogy pl. a fog csiszolásra nem lesz szükség, és így nem kell hidakat sem építeni. A pótlás beültetését követően, amennyiben az szakember javaslatait maradéktalanul betartják, és ez megfelelő szájhigiéniával párosul, akkor a kilökődés valószínűsége igen csekély.
  A bölcsességfog eltávolítása
  Gyakori, hogy a bölcsességfog előtörésekor az állkapocsban nincsen elegendő hely, ahhoz, hogy fogsorba a fog  megfelelően illeszkedjen, így a felszín alatt maradhat egy része, vagy akár az egész fog.

  A fentiekből következően javasolt a fog eltávolítása a következő miatt:

  •        gyulladás alakulhat ki az előtörés körül az ínyen
  •        megjelenhet ciszta a fogkorona környékén, ami még a csontban van
  •        károsodnak a nyomás hatására az előtte lévő ép fogak
  •        gyulladásos góc alakulhat ki, ha rendellenes az áttörés
  •        a rendellenes bölcsességfog torzítja a fogsort, és a harapás is rendellenes lehet, fogszabályzóra lehet szükség.
  •        Szövődmények léphetnek fel a későbbi fogpótlások estén

Saját fogainknál nincs értékesebb, ezért rendelőnkben a végsőkig törekszünk a fogak megmentésére. Ha viszont fogászati problémája merülne fel, ajánlott a lehető leggyorsabban kezelni a helyzetet, hogy foga még menthető legyen. Minden korosztály számára biztosítunk tömést, gyökérkezelést, esetlegesen fogeltávolítást, mindezt profi érzéstelenítéssel, modern alapanyagokat és korszerű technikákat alkalmazva.

https://www.kezikonyvunk.hu/xi-ker%C3%BClet-fog%C3%A1szat-11-ker%C3%BClet-o%C3%A1zis-dent-bt/