14. kerület redőnyjavítás – Redőny redőnyjavító XIV. kerület

 Redőny  – 14. kerület redőnyjavítás

Mrázik Csaba redőnyjavító XIV. kerület – árnyékolástechnika redőnyjavítás 14. kerület

Budapest, XIV. kerület

Mobil: +36 70-633-52-07

 

Mindennemű redőny, reluxa, napellenző, szalagfüggöny

készítése és javítása, motoros kivitelben is.

HÉTVÉGÉN IS HÍVHATÓ!

 

14. kerület redőnyjavítás XIV. kerület redőnyjavító

14. kerületben redőnyjavítás redőnyjavító

 

Redőnyjavítás 14. kerület –  redőnyjavító

Minden típusú redőnyök készítése és redőnyjavítás

Reluxa, szalagfüggöny, napellenző készítése és javítása

 

Hívható hétvégén is!

 

A redőnyök története Magyarországon

A redőnyök elterjedése

Az 1960-as évek eleje és közepe között fokozatosan növekedni kezdett a lakások és családi házak építésének mértéke. Ez magával hozta a faredőnyök iránti kereslet növekedését is. A korszakra jellemzően az állami szektor előregyártott termékekkel próbálta kielégíteni a keresletet, de sajnos mindezt meglehetősen rossz minőségben tette. Például a drágább, de jó minőségű borovifenyő helyett lucfenyőt használtak, ami a redőnylécek korai vetemedéséhez, tönkremeneteléhez, ezáltal hibás működéshez vezetett. Nem csoda, hogy rövid időn belül „kegyvesztett” lett az addig szép napokat megélt faredőny…

 

A műanyag redőnyök megjelenése

Gazdasági érdekekre hivatkozva későbbiekben betiltották az addig fából készült redőnyök gyártását. A helyettesítésére először a Borsodi Vegyi Kombinát-ban kezdődött el a faredőny léceinek méretével megegyező kezdetleges műanyag redőnylécek gyártása. Ez a későbbiekben Szekszárdon folytatódott. Az itt készült „szabványosított” méretekre vágott redőnyléceket főleg az akkori TÜZÉP telepeken lehetett megvásárolni.

Mivel a redőny beszerelése olykor nem szakemberrel történt, az esetek egy részében hibás működést eredményezett, ami nem tett jót a redőny hírének. Sajnos az is előfordult, hogy az addig hibátlanul működő borovifenyőből készült ép redőnytestet cserélték le a divatossá vált kétes minőségű műanyag redőnyre. Szerencsére az idő múlásával a gyártott műanyag redőny léceinek minősége fokozatosan javult. Ezzel közel egy időben az addig lapos profilt mindkét oldalán ívesre alakították. Ez részben jobb gördülést, részben esztétikusabb megjelenést eredményezett, és megbízhatóbb lett a működése.

Közben elkezdték gyártani az úgynevezett mini-redőnyléceket is. Ez lehetővé tette azt, hogy az olyan házakra, lakásokra is lehessen utólagosan redőnyt szerelni, ahol nem volt az ablak felett a falba beépítve a redőnytok. Korábban volt pár nem túl sikeres próbálkozás, amikor az első generációs egyenes profilú, 4,5-5 cm-es redőnylécekkel készítettek külső tokos redőnyt. Ez azonban szinte az első pillanatban kudarcra volt ítélve, mert ormótlan tokszerkezete csúnya volt, és nagy mértékben belógott az ablak elé, így jelentősen csökkent a beáramló fény mennyisége.

 

14. kerület redőny javítás XIV. kerület redőny javító

14. kerületi redőny javítás redőny javító

 

A ’80-as, ’90-es évek redőnyei

A hazai redőnykészítés történetében az igazi nagy áttörést a nyolcvanas-kilencvenes évek hozták. Ekkor bár lassacskán, de egyre több német gyártmányú alapanyag került hazánkba. Nagy mértékű javulás volt tapasztalható a műanyag redőnyöknél is, de az igazán nagy változást a hőszigetelt alumínium redőny megjelenése okozta. Az alumínium redőnyök sokkal szélesebb felületek biztonságos redőnyözését is lehetővé tette, valamint megjelenése is esztétikusabb lett, ami főleg a külső tokos redőnyöknél volt észrevehető.

A műanyag redőnyökkel szemben az alumínium redőnyök legfontosabb előnye a sokkal nagyobb tartóssága, hosszú időn át tartó megbízható működése, valamint a biztonságos motorizálhatósága, ami tetszés szerint lehet kapcsolós, távirányítós vagy éppen programozható kivitelű is. Az alumínium redőnyök biztonságos motorizálhatósága főleg a mozgásukban korlátozottaknak, illetve időseknek jelent nagy segítséget a redőnyök mozgatásában.

A hőszigetelt alumínium redőnyök számtalan előnyét ugyan kicsit csökkenti az a tény, hogy némiképp drágább, mint a műanyag redőny, de a mostani ismereteink alapján kijelenthető, hogy a hőszigetelt alumínium redőny a jelen és várhatóan a jövő egyik fő redőnytípusa lesz.

 

14. kerület redőnyjavítás XIV. kerületi redőnyjavító

Budapest, XIV. kerület

 

14. kerület redőny javító XIV. kerület redőny javítás