14. kerület lábápolás XIV. kerület pedikűr

MOLNÁR MÁRIA

14. kerület lábápolás XIV. kerület pedikűr

Budapest XIV. kerület

+36 30-982-65-10

 

LÁBÁPOLÁS FELSŐ FOKON!

 

Pedikűr Szolgáltatásaim:

esztétikai pedikűr,
benőtt köröm kezelése,
tyúkszem eltávolítás,
bőrkeményedés eltávolítás,

SPA kezelés

Lehetőség van rá, hogy házhoz menjek.

Szeretnél valami jó ajándékot, ami hasznos is?

Ajándékkupon, kedvezmény kártya vár rád és szeretteidre nálam!

Foglalj időpontot: telefonon, facebook-on vagy akár online is!

Pedikűr menete:

  1. Az első lépés a bőrpuhítós, fertőtlenítőszeres lábáztatás. Az áztatás idejét a bőrtípus határozza meg.

2. Ezt követően egy (steril!) késsel eltávolítjuk a bőrkeményedéseket a nagyujjtól lefelé haladva. Nem fáj, nem vérzik, legfeljebb csiklandoz. Speciális talpreszelővel finomítjuk a bőr felületét.

3. Általában a lábujjak alatti párnákon és a sarkakon alakul ki erős szarusodás, mely gyakran a lábak ortopédiai elváltozását jelenti.

4. Utána a körmöket vesszük kezelésbe: óvatosan feltoljuk a körömbőrt – ha szükséges ollóval eltávolítjuk – majd kitisztítjuk a körömsáncokat.

A körömvágást roppant körültekintően végezzük:

  • A köröm természetes mosolyvonalát követjük, hogy elkerüljük a sarkok benövését
  • A körmöket a lehető legrövidebbre vágjuk. Minél hosszabb a köröm, annál több kórokozó juthat be alá
  • Ha szükséges, a körömsarkokat speciális eszközzel távolítjuk el

Végül alaposan bekrémezzük a lábakat. Bőrtípusnak megfelelő hidratáló, tápláló krémet használunk, mely regenerálja, felfrissíti, ápolja a bőrt.

A folyamat kb. 1 órát vesz igénybe és lábtól függően 3-6 hetente ajánlott ismételni. Az eredmény magáért beszél.

15. Kerület pedikűr és masszázs

LÁBÁPOLÁS

Lábunk ápolása évszaktól függetlenül, nagyon fontos, hiszen a lábaink viselik a legnagyobb terhelést, testünk teljes súlyát hordják. A pedikűr nem csak a láb szépségét, de annak egészségét is megóvja. Gyakori probléma a körmök benövése, körömágy gyulladás, vastag bőrkeményedések, tyúkszemek kialakulása. Rendszeres pedikűrözéssel elkerülhetőek illetve kezelhetőek ezek az alattomos és fájdalmas problémák, melyek az ortopédiai okokon felül, sokszor az otthoni helytelen pedikűrözések során alakulnak ki. A lábápolás a kismamáknak is nagyon fontos! Az édes teher élettani és ortopédiai változásokkal is jár, továbbá gond szokott lenni, hogy a leendő anyukák már nem érik el kényelmesen a lábfejüket. Kérje bátran szakember segítségét! Az esztétikai, közérzeti és egészségi javulás, amit a pedikűr után tapasztal biztosan hatással lesz mindennapjaira. A kezelés ideje alatt, kényelmes, kimondottan erre a célra fejlesztett pedikűrszékünkben pihenhet, ellazulhat.Sokan félve keresik fel a pedikűröst az első alkalommal, fertőzésektől, fájdalmaktól tartva. Forduljon hozzám bizalommal! A munkám során különös figyelmet fordítok az állandó sterilizálásra és nem okozok felesleges fájdalmat kapkodással, figyelmetlenséggel.

 Pedikűr

A tyúkszem (orvosi nevén clavus) a bőr mélyebb rétegeiből fejlődő, megvastagodott elváltozás a talp bőrén. A lábfej csontjai által a talppárnákra és a lábujjakra gyakorolt nyomás a tyúkszemek miatt gyakran fájdalmas lehet. A tyúkszem többnyire a lábujjakon, a lábujjak oldalán vagy a talp lábujjak alatti részén alakul ki. Sokszor szemölcsökkel tévesztik össze, azonban kialakulásának oka és az elváltozás kezelése is eltérő, így fontos, hogy meg tudjuk különböztetni egymástól. Környéke gyakran gyulladt, fájdalmas, a szemölcsre ez nem jellemző. Tipikusan a nyomásnak kitett helyeken, többnyire csont felett alakul ki, a szemölcs gyakorlatilag bárhol megjelenhet. Nagyítóval megnézve közepe jellegzetesen, kráterszerűen bemélyedt, a szemölcs közepe kidudorodik, felszíne egyenetlen. Kialakulásának gyakori okai: Túl szoros cipő, ami nyomja a lábat, vagy amiben egymást nyomják a lábujjak. A kiálló csontok összedörzsölődése a cipőben. Magas sarkú cipő viselése, melyben a talpra nehezedő nyomás fokozódik. A láb ortopédiai betegsége (például lúdtalp, vagy régebbi sérülés), ami a láb statikáját megváltoztatja. Egyes foglalkozásokban, sportokban valamely testrész tartós nyomással és dörzsöléssel járó igénybevétele.

A benőtt köröm okai

Korábbi kisebb sérülés, vagy nem megfelelő cipő okozta folyamatos kompresszió. A köröm szélek a körömágyat irritálva gyulladásos folyamatot indítanak, a következmény az, hogy a körömágy megduzzad, fájdalmassá válik, kipirul. Krónikus esetben a körömszélek mentén lencsényi, majd borsónyi váladékozó, un.g idegentest granuloma is képződik, amely a bűzös váladékozás miatt rendkívül kényelmetlen.

14. kerület lábápolás XIV. kerület pedikűr

Zugló pedikűr 14. kerület pedikűrös