A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

11. Kerület ablakjavítás XI. Kerület Ajtó javítás

Homok Ferenc

Ablakjavítás, ajtó javítás Budapesten

Ajtók ablakok javítása Budapesten és országosan.

  • Nem tudja bezárni az ablakot vagy az erkélyajtót?
  • Huzatos a bejárati ajtó, esetleg le van szállva, rosszabb esetben megrongálták?
  • Befolyik az eső, bejön a hideg a por és a zaj?
  • Nem működnek rendesen a műanyag vagy fa bukó-nyíló ablakai?
  • Jobban szereti a hangulatosabb régi fa  nyílászáróit mint az új műanyag ablakokat, ezért szeretné rendbehozatni őket?

Ablak és ajtójavítás az ország egész területén, Budapesten ingyenes helyszíni felméréssel.

Már 20 éve rendkívül igényesen és komoly szakmai tapasztalattal végezzük a nyílászárók javítását, ablakzárak, ajtózárak, kilincsek, vízvetők, bukó-nyíló és egyéb vasalatok cseréjét.

Az ablakok és ajtók illesztésén, pászításán, javításán kívül a szigetelését is vállaljuk amivel jelentősen csökkenteni tudjuk a fűtésszámláját.

A betörés során megrongálódott ajtók ablakok foltozását, helyreállítását, továbbá elvetemedett vagy lógó bejárati ajtók újrapántolását szigetelését is rövid határidővel végezzük.

Ablakok festése mázolása üvegezése és jó minőségű fa ablakok és fa ajtók készítése ügyében is segítünk.

Természetesen minden ablak és ajtó javításunkra garanciát vállalunk.

Ablakjavítás

Fa ablakok és erkélyajtók javítása.

Csak a tökéletesen záródó ablak képes ellátni a funkcióját maradéktalanul a téli hónapokban. A mai fűtési költségek miatt, a rosszul záródó ablak már nem egy apró ablakhiba, hanem fölösleges pénzkidobás is.

Fa ablakok javítása és a munkafolyamatok.

  • Illesztés

Fa ablakoknál a leggyakrabban végzett munka az illesztés, pászítás. Ez azért kell, hogy az ablak ne szoruljon, ne lógjon és ne rúgjon. Amennyiben az ablakok vagy erkélyajtók falca nem takar rá a tokra akkor azt lécezéssel szélesítjük duplungoljuk. Ez később fontos lesz a szigetelésnél.

  • Zárcsere

A legtöbbször a hagyományos kétszárnyú ablakoknál és erkélyajtóknál található (forgókampós) rugzárakat cseréljük egy újabb fajta megbízhatóan és könnyedén működő zárszerkezetre.

Ez úgy működik, hogy leszedjük a régi zárlécet felszerelünk egy új zárlécet amibe már bele van vésve az új zár és felrakjuk az új kilincset. Ezután az ellendarabokat is kicseréljük, hogy gyönyörűen záródjon az ablak.

Egyszárnyú ablakoknál a félfordító zárak vannak néha festéktől beragadva, berohadva. Ezeket is cseréljük félkilinccsel együtt. Tessauer ablakoknál többnyire a görgőszárakat cseréljük.

  • Vízvetők

A külső ablakok erkélyajtók alján található vízvetőket eszi meg a leghamarabb a nap és a víz.

Ezeket olyan fa vízvetőkre cseréljük ami lényegesen nagyobb csepegtető núttal rendelkezik. Az új vízvetőket érdemes minél hamarabb lefesteni.

  • Foltozások

Fa nyílászáróknál előfordulnak helyenkénti rohadások, lukak kiszakadt hiányos részek. Ezeket fával pótoljuk, kifoltozzuk. Festés után észre se lehet venni.

  • Betörés utáni ablak és ajtójavítások

Kiszakadt tokok zárszerkezeteknél rongálódott ajtó és ablakszárnyak néha 10-20 feszítés nyom benyomódás törött és elhajlott zárszerkezetek és ellendarabok. Hosszú aprólékos precíz munkával ezeket is helyre lehet hozni, javítani, foltozni úgy hogy a festés után semmi nem látszik.